25 Април 2024 г. Четвъртък

Веселин Марешки недоволен от прехода тръгва на избори за промяна

2012-10-22 11:45:57

Не виждам своето представителство в политиката и затова реших да представя нашата кандидатура, обясни аптекарският бос, а вече и футболен собственик и кандидат-политик Веселин Марешки пред TV7.

 

Той обясни, че социологическите проучвания показвали, че освен традиционните партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, се отваря много сериозна ниша за хора, които чувстват недоволство от целия преход.

 

По негови думи той като един “недоволен човек“ и “бунтар“ не харесва и алтернативите на тези три партии - “Меглена Кунева, Слави Бинев, Капка Сидерова, там какви още не“.

 

Още през лятото бизнесменът обяви, че се готви за парламентарните избори през лятото на 2013 година. Той дори прогнозира, че формацията му ще е трета политическа сила и ще подкрепя първите – БСП или ГЕРБ.

 

Днес Марешки обясни, че неговата формация ще се бори за първото място на парламентарните избори, но все пак е реалист. Бизнесменът допълни, че очаква да се нареди на второ или трето място. Аптекарският бос обясни, че би се коалирал с ГЕРБ, защото хората ги харесвали. Подобна теза преди години лансираше и лидерът на РЗС Яне Янев.

 

Марешки, който е бивш кандидат за кмет на Варна, не веднъж е заявявал симпатиите си към премиера Бойко Борисов. Досега той избягваше острите критики на БСП, но днес той не спести силните си думи по адрес на столетницата.

 

Марешки разкритикува остро левицата и “България на гражданите“, които по негови думи нямат право да критикуват управлението. Той обвини Кунева, че лансира едни и същи лица, които вече са били изхвърлени от политиката.

 

Аптекарският бос и кандидат-политик обясни, че не може да си обясни защо при положение, че името на партията е “България на гражданите“, бившата еврокомисарка не лансира нови лица, а стари, които са се вкопчили във властта. Той ги определи и като “нечестни и изтъркани“.

 

“И аз питам, добре, като са на гражданите, защо все те се вкопчват във властта, не можеха ли да намерят един нормален гражданин от нашата република и да кажат: Ето, ние заминаваме встрани, наистина искаме да направим нещо ново и изкарваме нови лица“, обясни Марешки.

 

Той допълни, че не приема, че “България на гражданите“ е дясна формацията и лансира тезата, че партията може да възроди тройната коалиция. Бизнесменът изрази съмнения, че хората на Кунева изобщо ще прескочат 4-процентната бариера на изборите.

 

Според него в парламента ще влязат 4-5 партии, най-много 6. По думите на Марешки обаче в Народното събрание ще има достатъчно сериозни формации, които да съставят добро за българските граждани правителство.

 

Аптекарският бос остро разкритикува левицата. По негови думи опозицията в България в момента е тотално разбита. Според него има само хора, които ламтят за власт, а не предлагат реална алтернатива.

 

Марешки почти повтори критиките на премиера Бойко Борисов по отношение на левицата. По думите на бизнесмена, ако предишното правителство е строяло пътища и е вдигало достатъчно пенсиите, сега положението щяло да бъде много по-добро. Той обясни, че ако БСП е направило всичко възможно да намали цените на лекарствата, сега на него “нямало да му се наложи да се явява на избори с тази идея“.

 

Той все пак обясни, че лидерът на БСП Сергей Станишев все пак е ниво, но хората около него го дърпат надолу.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати