26 Април 2024 г. Петък

Командира не приема импровизациите с данък „Депозит“

2012-10-15 13:31:32

ДСБ няма да подкрепи импровизираното повишаване на данъчната тежест, в това число и 10-процентния налог върху лихвите на депозитите, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов. 

"Причината е проста. Ние сме съгласни да се обсъждат данъчните ставки едва когато видим завършени реформи и разберем колко струва издръжката на държавния апарат и производството на държавните услуги в сферата на образование, здравеопазване, сигурност и т.н. За това няма да подкрепим данъка", мотивира се Командира.  

Той предупреди, че опит да се промени системата за пряко облагане и намаляване по този начин на нетните доходи на хората ще доведе до хаос в системата. 

ДСБ ще изчака да види как ще бъде формулиран въпросът за референдума за АЕЦ "Белене" и тогава ще започне събирането на подписи за атакуването му пред Конституционния съд.

Като популистки ход на управляващите определи заместник-председателят на партията Светослав Малинов идеята всяка парламентарно представена политическа сила да финансира пропорционално допитването. Според тъмносините не може и да се намалява прагът за валидност при всеки конкретен случай. 

В коментара на Бойко Борисов след срещата през миналата седмица при президента по темата Иван Костов разчита опит да се прикрие нещо, което ГЕРБ готви като следваща стъпка. Той условно я нарече поредна серия на "Умирай трудно за втората атомна електроцентрала".

Все пак тъмносините ще участват в дебата в пленарната зала.

Въпросът на референдума за бъдещето на АЕЦ “Белене“ е противоконституционен и е една огромна манипулация на левицата, обяснява премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, става ясно от стенограмата. Тази теза той лансира и днес на на консултациите за въпроса за референдума в президенството.

Според Борисов лидерът на БСП Сергей Станишев разчита точно на това – допитването да падне след атака пред Конституционния съд.

Десницата вече обяви, че започва подписка за атака на допитването пред КС. Тезата, че референдумът е противоконституционен беше лансирана първо от СДС и ДСБ.

Днес Борисов обясни, че мнозинството ще подкрепи каквото и да е предложение на БСП за въпроса. Премиерът се опасява, че в противен случай опонентите му ще го обвинят, че не подкрепя демокрацията
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати