Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Фев 19
Начало arrow Политика arrow Кунева: Имаме един много богат човек на върха на държавата

Кунева: Имаме един много богат човек на върха на държавата

  Print E-mail
2012-09-29 07:17:22
източник: news.bg

"В някои страни се управлява в рамките на закона, а в България - в рамките на шегата".
Така председателят на "Движение България на гражданите"Меглена Кунева коментира последното развитие на дебата за АЕЦ "Белене".

Тя попита "Има ли "зелена светлина" от държавата да се търси частен инвеститор за „Белене" и кога е станало това? Кога държавата реши, че искаме 100% частен инвеститор? Прекратен ли е договорът за Белене - ако да - кога, ако не - защо."

На пресконференция в Силистра Кунева остро разкритикува премиера Борисов и за преговорите по газопровода "Южен поток", при които липсват публични данни.

"Пакетно преговаряха по "Южен Поток" и АЕЦ "Белене". Докъде се стигна?"Какво се обеща и за сметка на какво? Чии са тръбите и колко газ минава по тях? На кого се плащат таксите и колко години България няма да получава приходи?

Меглена Кунева коментира, че вместо премиерът да я пита през медиите за делото САПАРД, да си припомни, че по времето на осъществяването на аферата той е бил главен секретар на МВР. 
"Там трябва да се разследва", каза още Кунева и допълни, че "не приема подобно страхливо поведението на премиера". 
"Ще предложим на премиера да му правим справките, за да не говори глупости""Вместо да обяснява на хората, че са хванали хиляди тонове кокаин, да покани журналисти, когато тези т.нар. "тонове наркотици" се изгарят, каквато е практиката в цял свят".

"Имаме един много богат човек на върха на държавата.Не, никой вече не вярва на историите с филиите от детството му. Подценява се интелигентността на българина. Това е причината премиерът винаги да се появява сърдит на публични срещи и пред журналисти - така прикрива, че е лековат като аргументи. Ако не можеш да предложиш на хората смислен разговор, то не можеш да им предложиш и смислено управление. Те са просто непрофесионалисти". С тези думи Кунева оцени управлението на ГЕРБ.

"Движение България на гражданите" е заплаха и за ГЕРБ, и за БСП, както и за други партии, но категорично няма да се правят никакви съюзи. Нито с БСП, което е невъзможно по идеологически причини, нито с ГЕРБ, които страдат от носталгия по миналото на Тодор Живков, а премиерът се хвали, че днес се строяло като по тоталитарно време",подчерта още председателят на партията.

"И след като опитаха да ме спрат как ли не, включително с регистрацията ни, чрез закон „Анти-Кунева", с финансиране на кампании срещу мен в подземни сайтове и медии, нека да му е ясно - няма да правя коалиции, защото му нямам доверие", изтъкна Кунева като поясни, че за "Движение България на гражданите" целта е спечелването на изборите само и единствено по правилата.

Кунева попита защо ГЕРБ не искат "срещу милионите на Борисов ще се боря чрез срещи с хората, дори в най-малките населени места в страната". 
Меглена Кунева беше категорична, че заплахите срещу представители на Движението няма да попречат на хората да изразят политическата си воля, което ще стане видно на самите избори.

"Ситуацията в страната прилича на разтурен цирк. На хората се обяснява, че инфлацията е нулева, но виждат реалността в хладилника си", коментира и Калин Томов, секретар на "Движение България на гражданите". 
"Вижда се вече краят на този режим. Премиерът ще прибегне до фалшификация, за да спечели състезанието, но дори и Кадафи падна от власт, защото само с тези механизми не може да се оцелее", допълни Томов.

На среща с обществеността бяха представени членовете на Опорния екип на "Движение България на гражданите" в Силистра. Водач е Вилиян Илиев - предприемач, икономистите Десислава Христова и Зорница Митева, както и Яница Никова, студент по икономика на туризма.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?