20 Април 2024 г. Събота

Кунева: Имаме един много богат човек на върха на държавата

2012-09-29 07:17:22

"В някои страни се управлява в рамките на закона, а в България - в рамките на шегата".
Така председателят на "Движение България на гражданите"Меглена Кунева коментира последното развитие на дебата за АЕЦ "Белене".

Тя попита "Има ли "зелена светлина" от държавата да се търси частен инвеститор за „Белене" и кога е станало това? Кога държавата реши, че искаме 100% частен инвеститор? Прекратен ли е договорът за Белене - ако да - кога, ако не - защо."

На пресконференция в Силистра Кунева остро разкритикува премиера Борисов и за преговорите по газопровода "Южен поток", при които липсват публични данни.

"Пакетно преговаряха по "Южен Поток" и АЕЦ "Белене". Докъде се стигна?"Какво се обеща и за сметка на какво? Чии са тръбите и колко газ минава по тях? На кого се плащат таксите и колко години България няма да получава приходи?

Меглена Кунева коментира, че вместо премиерът да я пита през медиите за делото САПАРД, да си припомни, че по времето на осъществяването на аферата той е бил главен секретар на МВР. 
"Там трябва да се разследва", каза още Кунева и допълни, че "не приема подобно страхливо поведението на премиера". 
"Ще предложим на премиера да му правим справките, за да не говори глупости""Вместо да обяснява на хората, че са хванали хиляди тонове кокаин, да покани журналисти, когато тези т.нар. "тонове наркотици" се изгарят, каквато е практиката в цял свят".

"Имаме един много богат човек на върха на държавата.Не, никой вече не вярва на историите с филиите от детството му. Подценява се интелигентността на българина. Това е причината премиерът винаги да се появява сърдит на публични срещи и пред журналисти - така прикрива, че е лековат като аргументи. Ако не можеш да предложиш на хората смислен разговор, то не можеш да им предложиш и смислено управление. Те са просто непрофесионалисти". С тези думи Кунева оцени управлението на ГЕРБ.

"Движение България на гражданите" е заплаха и за ГЕРБ, и за БСП, както и за други партии, но категорично няма да се правят никакви съюзи. Нито с БСП, което е невъзможно по идеологически причини, нито с ГЕРБ, които страдат от носталгия по миналото на Тодор Живков, а премиерът се хвали, че днес се строяло като по тоталитарно време",подчерта още председателят на партията.

"И след като опитаха да ме спрат как ли не, включително с регистрацията ни, чрез закон „Анти-Кунева", с финансиране на кампании срещу мен в подземни сайтове и медии, нека да му е ясно - няма да правя коалиции, защото му нямам доверие", изтъкна Кунева като поясни, че за "Движение България на гражданите" целта е спечелването на изборите само и единствено по правилата.

Кунева попита защо ГЕРБ не искат "срещу милионите на Борисов ще се боря чрез срещи с хората, дори в най-малките населени места в страната". 
Меглена Кунева беше категорична, че заплахите срещу представители на Движението няма да попречат на хората да изразят политическата си воля, което ще стане видно на самите избори.

"Ситуацията в страната прилича на разтурен цирк. На хората се обяснява, че инфлацията е нулева, но виждат реалността в хладилника си", коментира и Калин Томов, секретар на "Движение България на гражданите". 
"Вижда се вече краят на този режим. Премиерът ще прибегне до фалшификация, за да спечели състезанието, но дори и Кадафи падна от власт, защото само с тези механизми не може да се оцелее", допълни Томов.

На среща с обществеността бяха представени членовете на Опорния екип на "Движение България на гражданите" в Силистра. Водач е Вилиян Илиев - предприемач, икономистите Десислава Христова и Зорница Митева, както и Яница Никова, студент по икономика на туризма.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати