20 Април 2024 г. Събота

Обещанията на ГЕРБ - "предизборна логорея"

2012-09-26 04:58:24

 

Всенародната любов към ГЕРБ отдавна е изгубена, заяви председателят на БСП Сергей Станишев. Социалистът се заигра в изказването си с плакат, издигнат от протестиращите полицаи, които настояват за увеличаване на заплатите, с надпис: “Няма да ви пазим от всенародната любов“.

Станишев определи като “предизборна логорея“ постоянните обещание за вдигане на доходите в различни социални сфери, които по негови думи целят да демонстрират обещаните от вътрешния министър Цветан Цветанов “чудеса“ през следващия мандат на ГЕРБ.

Председателят на БСП определи като “цинични и нагли“ отговорите на Цветанов и премиерът Бойко Борисов на исканията на служителите на МВР за увеличаване на доходите им.

Още по тематаХората не вярват на Цветановите обещания за чудеса, скочи БСП24 сеп 2012 18:58194Сигурността струва пари, отсякоха полицаи24 сеп 2012 12:40271Полицаи носят пица без зеленчуци на Дянков23 сеп 2012 17:17290

 

Според Станишев правителството на ГЕРБ не е изпълнило нито едно от предизборните си обещания към това съсловие. Той припомни, че при протестите на полицаите през 2009 година Цветанов и Борисов са застанали категорично зад исканията им, а реално последното повишаване на заплатите на служителите в системата е било по времето на тройната коалиция.

Станишев беше категоричен, че отношението на самите полицаи към ГЕРБ се е променило.

“Преди те казваха: “Дойдохме на власт, най-накрая някой ще се погрижи за нас“, а сега казват: “Те ни излъгаха““, сподели червеният лидер опита си от разговори с полицаи.

По негови думи увеличението на заплатите им с между 5-7%, както предлагат членове на кабинета, е абсолютно недостатъчно и дори не покрива инфлацията. Станишев беше категоричен, че трудът на органите на реда трябва да бъде добре мотивиран и възнаграден.

Социалистът, подобно на колегата си Михаил Миков, се възмути и на опита на Цветанов да обвърже протестите на полицаите със случая в Ловеч, където униформеният Иво Маринов застреля приятелката си Ивелина.

„Как да обясня на родителите, че полицаят е застрелял момичето и после да кажа да му увеличат заплатата“, заяви вчера пред Нова телевизия МВР шефът.

Днес Станишев попита риторично кой всъщност носи отговорност, че този човек е в системата на МВР и за това, че малко преди инцидента той е преминал психотест. По думите на лидера на столетницата този случай е и следствие на постоянното поощряване на използване на прекомерна сила от служителите на реда от страна на Цветанов.

Станишев се възмути и от изказването на вътрешния министър, че сигналите срещу Маринов не са били достатъчно “остри“, за да бъде освободен или да започне разследване срещу него.
“Няма острота, има труп“, ядоса се социалистът.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати