27 Април 2024 г. Събота

Полицаят Иво Маринов насилвал и други жени, но МВР не предприело нищо

2012-09-20 14:46:50

Правителството на ГЕРБ за пореден път показа, че не се справя с управлението на държавата, а МВР не може да гарантира живота, сигурността и здравето на българските граждани. 

Това заяви депутатът от БСП Димитър Горов по повод случая в Ловеч, при който действащият полицай Иво Маринов уби приятелката си Ивелина пред дискотека. 

Горов твърди, че години наред този човек е имал тенденциозно отношение към нежния пол, а ръководството на областната дирекция не е взело сериозни мерки срещу това. 

Той обясни, че до днес социалистите са чакали мерки от страна на МВР по случая, но според него единственото, на което сме свидетели, е опит за потулване на трагичното убийство. 

„Кой ще поеме политическата отговорност за случилото се, след като в последните години ръководството на ОДП Ловеч е получило множество сигнали за невъздържаното и неконтролируемо поведение на убиеца”, попита Димитър Горов.

По думите му има немалко данни, че ръководството на полицията в Ловеч е имало определени сигнали за нестабилния характер на Иво Маринов, за това, че този човек е в състояние да извършва различни престъпления като тормоз над граждани, насилие върху други жени.

Като пример той посочи подобен случай, станал преди няколко години в Плевен. 

„Същият този полицай е имал същото отношение към друго момиче, където, за щастие, не се е стигнало до такъв трагичен инцидент, какъвто с Ивелина. Има много сигнали, че същият този полицай е участвал в запалване на врати на други момичета. Имал е тенденциозно отношение в годините именно към женския пол. Нещо, което няма как да е останало незабелязано от ръководството на Министерството на вътрешните работи в дирекцията в Ловеч", заяви Горов. 

Той каза още, че в Ловеч е публична тайна изнасилване, извършено от друг полицай по време на служба,  който е бил принуден да напусне системата на МВР, за да се потули случаят.

Димитър Горов заяви, че по време на управлението на ГЕРБ МВР вече се е превръща в екзекутор на гражданите, които трябва да пази и защитава. 

„Това разбира се не се отнася до всички служители в системата на вътрешните работи, но е факт, че министерството не може да се справи с гнилите ябълки в редиците си”, констатира Димитър Горов.

Антон Кутев пък заяви, че Цветан Цветанов е опасен за живота на българските граждани. Той разкри, че Коалиция за България обмисля да предложи да бъде създадена алтернативна комисия за разследване на случаите на корупция по високите етажи на властта.

 

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че проверка ще изяснява реакцията на полицията в Ловеч относно сигналите, които е подавала 25-годишната Ивелина Славчева за психически тормоз от страна на полицая Иво Маринов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати