28 Март 2024 г. Четвъртък

Спасих парите за инфраструктура, доволен е Борисов

2010-08-13 12:44:27

"За една държава инфраструктура, магистралите, жп линиите, са живот, пари. Когато ги има – тя работи по един начин, когато ги няма – съвсем различно", обяви пред БНТ премиерът Бойко Борисов.

"Гърците си направиха магистралата, питам защо до момента нашата не е проектирана, говорим за „Струма”, която извежда товарите от солунското пристанище на пристанището в Лом – изключително жизненоважно и за двете държави, бизнес за милиарди.

Тази магистрала стига до Дунав мост ІІ – за радост той се строи активно благодарение на това, че спасих парите", заяви премиерът.

По думите му ние сме единствената територия по река Дунав, която има само един мост между България и Румъния.

"Геостратегически за България изграждането на тези магистрали е милиарди евро печалби за държавата, това са спасени животи, защото тези катастрофи, тези тесни шосета... просто да не тръгва човек на път, особено когато е интензивно движението. 

Затова ние атакуваме едновременно магистралите „Люлин“, „Тракия“, проектираме Струма – Кресненското дефиле, там ще бъде изключително скъпо, поне милиард евро ще отиде.

На 16 август трябваше да пуснем „Марица”, открихме нередности и ще ги отстраним до края на месеца", съобщи още Бойко Борисов.

"Ако това правителство беше по времето на излишъците, аз щях да залея с асфалт тази държава и въпреки всичко ще го направя.

Като държава имаме уважението и на Вашингтон, и на Брюксел, и на Москва, и правим така, че интересите на държавата ни да бъдат защитавани.

Робърт Зелик ни каза има политическа воля, има доверие, работата на правителството се оценява високо за тази година. Какво липсва – липсва административен капацитет и то не защото са глупави българите, а защото тези, които имат тези качества отдавна заминаваха в чужбина, и по разни банки да работят, където заплатите са в пъти по-големи", заяви премиерът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати