Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Януари 25
Начало arrow София arrow Общинските съветници от ГЕРБ не щат да паркират безплатно

Общинските съветници от ГЕРБ не щат да паркират безплатно

  Print E-mail
2012-09-14 13:12:50
източник: dnes.bg

Общинските съветници от ГЕРБ смятат, че съветниците в СОС не трябва да имат карти за безплатно паркиране, пише в позиция, изпратена до медиите.

"Правилата, които приемаме като общински съветници, трябва да важат и за нас. Това е ясната политическа позиция на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет", се отбелязва в документа. 

"Категоричното ни решение е, че картите за безплатно паркиране в целия периметър на платените зони за хората на изборни длъжности в Столична община е необоснована и ненужна привилегия", отчитат ощеобщинарите от управляващата партия.

Те подчертават, че групата на ГЕРБ в СОС отново ще внесе доклад за отмяна на режима за безплатно паркиране на съветниците. 

"Ще настояваме то да бъде гласувано още на следващото заседание на съвета. За нас отказът от тези карти е въпрос на лична почтеност. Не приемаме доводите на опозицията, че съветниците обикалят града по работа и затова трябва да паркират безплатно навсякъде. Мнозинството от гражданите също пътуват из града по работа, но спазват правилата", се казва в декларацията. 

"Приехме промени във важната за развитието на София наредба за паркирането. Въпрос на политическо достойнство е да покажем съпричастност към гражданите. Не може правилата, които приемаме да не важат за нас“, отчитат още те.

Предложението общинските съветници да нямат право да паркират безплатно в София изненадващо бе отхвърлено, след като мнозинството на ГЕРБ в СОС се пропука.

За запазването на правото за безплатно паркиране гласуваха всички съветници от БСП, СДС, ДСБ, представителите на партията на Меглена Кунева, „Атака” и шестима представители на ГЕРБ. По думите на групата на ГЕРБ-ерите в СОС е редно „всеки един от тези 27 общински съветници, които запазиха привилегията си да паркират безплатно, да обяснят пред медиите и пред гражданите своите мотиви“. 

Преди ден по време на последното заседание на СОС общинският съветник от ДСБ Вили Лилков определи искането да се махне безплатният паркинг за съветниците като "хитър популизъм".

"Външно за обществото изглежда така - махаме тази привилегия за общинските съветници, но по закона за местното самоуправление ще се наложи сега общината да плаща на Центъра за градска мобилност за всеки SMS, който ние пускаме, изпълнявайки си задълженията, работейки в Общинския съвет", отбеляза Лилков.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория София
  Новини  Източник: Маркет линксИзследване на "Маркет линкс", поръчано от "Оффнюз" показва, че София изглежда е готова за промяна на управленския модел. Най-значимите ...
  Новини Въздухът в София отново е опасно мръсен, показват сензорите на airtube.info. От общината твърдят, че по-високите стойности на фини прахови частици в атмосферния въздух се дължат на липсата на вятър, ...
  Новини Нова наредба за обществения ред ще регулира шума в София. Очаква се текстът да бъде гласуван до края на месеца от Столичния общински съвет. С наредбата се забраняват шумните строително-монтажни ...
  Новини "7 милиона лева за един гьол." По този начин столичният общински съветник от РБ и активист Иво Божков коментира ремонта на емблематичния булевард "Княз А. Дондуков".В ...
  Новини Тазгодишните ремонти в София вече събират негативни коментари от столичани. В последните дни излязоха наяве нови скандални детайли от работата в центъра. Повече от три месеца, след като от Столичната ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?