20 Април 2024 г. Събота

Фандъкова започва да прибира кучета от ноември

2012-09-03 13:30:07
началото на ноември ще започне масирано прибиране на улични кучета в новоизграждащия се приют в Горни Богров, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след като инспектира как върви строителството на приюта.

Първо ще се прибират най-агресивните кучета и глутниците, защото са най-опасни за хората. 

"По мое настояване получихме възможност да изградим приют от отворен тип, който без да е луксозен, да предлага достатъчно добри условия за кучетата", каза столичният градоначалник. 

Първият етап от изграждането се осъществява на площ от около 25 декара, а стойността на проекта е 1,3 млн. лева. По договор срокът за строителство на приюта е 90 календарни дни, но тъй като успяхме да ускорим графика с 15 дни, очакваме до края на октомври съоръжението да бъде завършено, заяви кметът на София.

Фандъкова представи данни, според които от началото на годината екипи на "Екоравновесие" са прибрали около 3000 кучета, а осиновените са 265.

"Продължаваме с кампанията за осиновяване на бездомни кучета от приюти. Който си осинови куче от приют, трябва да знае, че то е кастрирано и съответно не дължи никакви такси след това до края на живота му", уточни кметът.

Новоизграждащият се приют в Горни Богров е за 1000 кучета, като това е капацитетът, който имат всички приюти - общински и на неправителствени организации. 

"С този общински приют ние удвояваме капацитета на приютите. Утре се отварят офертите и за втория етап, който също е за 1000 кучета и се намира също в Горни Богров. 

Предложила съм на всички организации за защита на животните да им предоставяме безвъзмездно терени, за да могат те да изграждат приюти и съответно да ги експлоатират за тяхна сметка", допълни Фандъкова.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати