26 Април 2024 г. Петък

Нов обрат - Бербатов отряза и Ювентус

2012-08-30 07:30:08

Изглежда, че Димитър Бербатов ще напусне Манчестър Юнайтед така, както пристигна в клуба - с трансфер в последните минути на трансферния прозорец. 

След като вчера бе съобщено, че нападателят ще премине в Ювентус, последните информации са, че Бербатов е отрязал италианския клуб.

Българинът "върза тенекия" и на очакващите го представители на Фиорентина. Виолетовите бяха постигнали договорка с Манчестър Юнайтед, но Бербатов така и не пристигна във Флоренция за медицинските прегледи.

Причината бе обаждане от Ювентус. 

"ФК Фиорентина обявява, че трансферът на Димитър Бербатов определено пропадна, след като бе постигната договорка с Манчестър Юнайтед (с разменени контакти, платена първа вноска и гаранции за втора вноска) и след постигане на устна договорка с нападателя за трансфера му", се казва в изявление на Фиорентина.

"През деня от английския клуб дадоха писмено съгласие на играча, да дойде до Флоренция за медицински прегледи. Футболистът се качи на самолета заедно с агента си с билети, платени от Фиорентина. Той обаче изобщо не пристигна във Флоренция".

"Това се получи заради арогантно поведение от други клубове, които нямат нищо общо с феърплей и спортната етика. Що се отнася до играча, като изключим характеристиките му и способностите на терена, щастливи сме, че не дойде във Фиорентина. Той не заслужава нашия град, не заслужава да носи нашата фланелка".

Същевременно спортният директор на Ювентус Бепе Марота разкри, че причините Бербатов да отреже и Ювентус са лични на футболиста.

"Това не е отказ. Бербатов предпочита да остане в Англия поради семейни причини", обяви Марота пред Скай Спортс Италия.

"Свързахме се с него, след като разбрахме, че е отказал на Фиорентина. Говорих с шефа на Манчестър Юнайтед. Знаехме за тяхното решение да продадат Бербатов и стартирахме нормална процедура. Искахме да се възползваме от възможността".

Според английската версия на Скайспортс фаворит за подписа на Бербатов е лондонския Фулъм. Клубът, воден от Мартин Йол, има нужда от нов нападател, след като е почти сигурно, че Клинт Демпси ще напусне.

 

Същевременно по-рано днес клубът бе напуснат и от най-добрия си футболист - Муса Дембеле, който премина в Тотнъм.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати