29 Март 2024 г. Петък

Премиерът доказа, че простотията няма граници, скочи левицата

2012-08-25 18:56:32

Премиерът Бойко Борисов за пореден път доказа, че простотията няма граници, заяви Явор Гечев, председател на Младежката организация в БСП и член на Изпълнителното бюро на БСП.

Повод за изказването на Гечев стана изявлението на Борисов, че е разпоредил да се изработят правила с указания как членовете на ГЕРБ да се предпазват от СПИН/БСП.

„Разпоредил съм на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да изработят и изпратят по всички структури на ГЕРБ правила, в които да се разяснява на членовете на партията как да се предпазват от СПИН/БСП”, заяви Борисов пред „Фокус”.

По думите на премиера е много важно да се избягват всякакви контакти и да се вземат всички предпазни мерки, за да се избегне зараза със СПИН/БСП.

 

„Що за премиер може да си позволи да падне толкова ниско?”, пита в изявление до медиите Гечев.

”Може би само такъв, който сравнява българите с кучета, които трябва да се държат изкъсо на каишка. Може би само такъв, който смята цял един народ за лош човешки материал.”, напада на свой ред Гечев.

По думите му шегите и закачките на Бойко Борисов са най-опасни, защото вече три години той управлява като на шега.

”Нека хората да се запитат дали им е смешно”, възмущава се Гечев.

Междувременно при откриването ремонтиран пътен участък Гоце Делчев – Петрич премиерът Борисов посъветва кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, който е от БСП, да взима мерки срещу СПИН.

Министър-председателят посъветва Москов да взима мерки, защото нищо не се знаело в тези условия на заобикалящ ни СПИН.

Цялата полемика около СПИН и БСП се зароди от думите на депутата от БСП Антон Кутев, че има нещо общо между СПИН и БСП – и двете се предавали или по наследство, или по полов път.

Част от социалистите се възмутиха от изказването му и поискаха той официално да се извини. Кутев и друга част от левицата пък представиха изказването като шега и самоирония и обвиниха колегите си в реваншизъм.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати