26 Април 2024 г. Петък

Колко ми се искаше да има вот на недоверие, разказва Борисов

2012-08-25 09:51:08

“Много ми се искаше да има вот на недоверие за Олимпиадата”, казва премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет.

Повод за думите на министър-председателя са острите критики на БСП срещу представянето на страната ни на игрите и спортната политика на правителството.

По думите на Борисов лидерът на левицата Сергей Станишев сам щял да “се надене“ с подобен вот на недоверие. Премиерът надълго разказва как би го развел по всички спортни съоръжения, които е изградило правителството му и дори да покаже на червените снимки как са изглеждали спортните зали преди и как изглеждат сега.

“Как се усети в последния момент, че го тикат неговите хора да падне в най-приятен капан“, вълнува се Борисов.

“Щях да му покажа Спортната зала в София, която беше в неговите мечти, както на него, така и на Весела Лечева.(шефката на Държавната агенция за младежта и спорта при правителството на Станишев бел.р.)“, разказва за плановете си при евентуален вот Борисов.

Премиерът обяснява още, че “дълго и тягостно“ може да му напомня за всичко, което не е свършило предишното правителство, а настоящето е направило.

“Само за гмуркането нищо не сме направили, защото там просто си има естествени природни красоти“, обобщава Борисов цялата работа, която е свършена. 

На заседанието в сряда кабинетът гласува да отпусне 10 млн. лева за изграждане на спортни зали в 10 училища в 9 общини. Борисов обяснява, че сега иска да направи нещо за училищата, където “спортът, първо, е за здраве, второ -  дисциплина, трето - нищо не е направено през годините“

Премиерът обяснява, че в посока развитие на масовия спорт са направени “ хиляди игрища по кварталите и в градовете“.

Борисов обяснява как се е стигнало до идеята да се отпуснат тези 10 млн. лева за спортните зали. “С министър Игнатов и Дянков седнахме и решихме, че имаме десет милиона, които да сложим в такива многофункционални спортни зали в най-големите училища в девет града като начало, по типов проект, за да излязат и по-евтино и да видим как ще се отрази“, разказва историята на инвестиционния проект.

Министърът на образованието Сергей Игнатов и премиерът обсъждат и завършването на строителството на училище в Съединение. От разговора става ясно, че то няма да бъде завършено на 15 септември. По думите на Игнатов въпросното учебно заведение е било започнато през 1983 година.

“Това, което каза и премиерът – къде са били тези излишъци – не знам, и ние го довършваме сега“, обяснява Игнатов и отново става ясно, че предишните управляващи са виновни за забавянето на строителството.

“От 1983 година досега нищо ли не са направили?“, пита премиерът.

“Общо взето са усвоявали средства, както се казваше...“, обяснява Игнатов.

Борисов заръчва на просветния министър да следи “като Лиляна Павлова“ строителството на училището. “Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи“, казва премиерът.

Министър-председателят настоява още да започне да се показва на хората какво е свършило правителството му, защото “нищо по-хубаво за българина няма от това "око да види и ръка да пипне", да го погледне“.

Тези действия трябва да се предприемат, защото “Виж какво става в държавата“. И хората си викат „Какво става?“ и мислят, че лошо става“. Премиерът иска съпоставка на свършеното от ГЕРБ и "Станишев и ко".

Борисов обяснява още, че “се изреждат в едно предаване пет политици от пет политически партии, провалени през тези двадесет години“, залъгват хората и затова премиерът иска членовете на правителството да “изваждат и сравняват, сравняват, сравняват“.

“Добре, че я направиха“, радва се Борисов на откриването на новата част от магистралата.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати