19 Април 2024 г. Петък

Израелските туристи се завърнали у нас

2012-08-25 09:41:52

Нормалният ритъм на посещение на туристите от Израел у нас е възстановен, коментира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в Мадан.

Според него непосредствено след атентата на летище "Сарафово" на 18 юли е имало отлив, но сега броят на туристите вече е толкова, колкото са прогнозните очаквания в началото на сезона.

За миналата седмица има 28 чартърни полета от Израел, така че потокът от туристи от Израел се възстанови 100-процентово към днешна дата, каза министърът.

 

По негова оценка нормалният ритъм на посещение на израелски туристи е възстановен след посещенията на израелския министър на туризма Стас Мисежников у нас и на Делян Добрев в Израел, благодарение на рекламната кампания в четири от най-големите печатни издания в Израел и интервюта пред телевизии там.

Проблемът с фалиралия туроператор "Бългериан вип турс" няма да се отрази по никакъв начин на летния туристически сезон, смята министър Добрев.

Той посочи, че са предприети навременни мерки от страна на министерството съвместно с целият туристически бранш, с туроператорите и хотелиерите, за да не се стигне до ситуация, подобна на миналогодишните проблеми с "Алма тур". В сряда "Бългериан вип турс" обяви, че прекратява дейността си заради сериозни загуби.

Имаше единични случаи, когато някои хотелиери бяха поискали от индивидуални посетители да платят още веднъж, но след разговори с тези хотелиери, проблемът беше решен, допълни министърът.

По  негови думи в момента руските, молдовските и иранските туроператори работят с други туроператори в България, които са поели работата на обявилия несъстоятелност "Бългериан вип турс".

По думите на Добрев туристите няма да имат проблеми оттук нататък.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати