28 Март 2024 г. Четвъртък

Дойчин Дойчев и Руслан Колев окончателно на свобода

2012-08-24 08:42:42

Aпелативния специализиран наказателен съд не е постъпил протест от прокуратурата за мерките за неотклонение на обвинените за превозването на три тона кокаин на кораба „Свети Николай” Дойчин Дойчев и Руслан Колев, съобщиха от съда. 

От 10.00 часа днес трябваше да започне разглеждането на мерките за неотклонение на Дойчев и Колев, които бяха освободени на 20 август от Специализирания съд. След решението на обвинителите да не протестират определението на съда двамата обвиняеми остават окончателно на свобода. 

Като основание за освобождаването им от ареста тогава Специализираният наказателен съд посочи, че липсват доказателства обвиняемият Колев да е ръководил, а обвиняемият Дойчев да е участвал в организирана престъпна група

Двамата бяха с повдигнати обвинения за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група във връзка със задържания в испански води кораб „Свети Николай” с голямо количество наркотици на борда. 

Дойчин Дойчев е собственик на фирмата, менажирала кораба, а Руслан Колев е арестуван като организатор на транспорта на кокаина.

Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми и капитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи тогава съдебният състав и ги пусна без мерки за неотклонение. 

Вчера след среща на вътрешния министър Цветан Цветанов с испанския му колега Хорхе Фернандес стана ясно, че задържаните 21 български моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания. 

МВР шефът коментира, че испанците останали изненадани, че задържаните у нас двама българи не са в ареста. Цветанов даде уверения, че ще се работи за събирането на още доказателства и че, ако такива бъдат събрани, то екстрадицията в Испания няма да е проблем.  

Чрез куха фирма е ставало менажирането на плавателния съд, посочи още вътрешният министър и категорично заяви, че освободените от съда в България Дойчин Дойчев и Руслан Колев са се познавали.

Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо също са се познавали отдавна. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати