Резултатът, от, днешния, мач, дава, леко, предимство, на, Барса, преди, " />
  28 Март 2024 г. Четвъртък

Глупав вратар развали празника на Барса в първото "Класико" за сезона

2012-08-24 06:12:24

Иначе Реал откри резултата чрез Роналдо в 55-ата минута, но след това Барса смаза "">Резултатът от днешния мач дава леко предимство на Барса преди реванша на "Сантяго Бернабеу", но двата гола на чужд терен могат да натежат зверски в даден момент.

Лео Меси пък изравни пореден рекорд, след като се разписа за 14- път във вратата на Реал - точно толкова, колкото и легендата Сезар Родригес.

Двубоят на "Камп Ноу" започна с домакински натиск, като момчетата на Тито Виланова в типичния си стил задържаха топката в 70-75% от игровото време. Отбраната на Реал обаче бе перфектно подредена и и трудно допускаше съперникови играчи да излязат на стрелкова позиция.

Първото чисто голово положение в двубоя дойде в 19-ата минута и бе пропиляно от Лионел Меси. Дани Алвеш нахлу в полето на Реал, върна топката към точката за изпълнение на дузпа, но от там Меси стреля на сантимери в аут. Малко преди тази ситуация и Андрес Иниеста проби опасно в полето, но центрирането му не не достигнато от Алексис Санчес и Дани Алвеш, които неуспешно се хвърлиха към топката.

В средата на първата част Барса наложи сериозен натиск и отново Меси бе близо до гола в 29-ата минута. В типичния си стил нисичкият аржентинец навърза 2-3 противникови играчи около пеналта, след което стреля по земя, но топката пак облиза страничната греда.

Точно половин час след началото на двубоя Реал също погледна към вратата на съперника. Отлична контраатака, преминала през Йозил и Кедира, завърши с удар на Бензема, но в последния момент бранител на Барса се хвърли и изби топката в корнер.

До края на първата част единственият по-запомнящ се момент бе далечен удар на Педро, спасен майсторски от Касияс.

Втората част започна на още по-високи обороти. В 53-ата минута Алексис Санчес падна театрално в полето в опит да изпроси дузпа, но главният съдия, перфектен до този момент, не се хвана на актьорската проява на чилиеца.

Голямото чакане най-накрая приключи! В 55-ата минута резултатът на "Камп Ноу"""Камп Ноу".

Попадението надъха каталунците, които в следващите минути чрез Дани Алвеш и Пике на два пъти стреляха опасно, но и в двата случая топката не намери целта.

Вдъхновени от обрата, момчетата на Тито Виланова не пощадиха съперника си. В 77-ата минута близо 100 000 на "Камп Ноу" отново имаха повод за радост. Атака "стил Барса""">Ключова за крайния изход на двубоя се оказа 85-ата минута. Първо Барса бе на косъм от четвърти гол, след като Меси бе изведен сам срещу Касияс, но вратарят спаси по уникален начин! Голям Кясияс, голям!

Касияс, Арбелоа, Албиол, Рамос, Коентрао, Кедира, Алонсо, Кайехон (65' Ди Мария), Йозил (82' Марсело), Роналдо, Бензема (61' Игуаин).

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати