25 Април 2024 г. Четвъртък

Имаме доказателства, че част от моряците са замесени в наркотрафика!

2012-08-24 05:24:17

Българските власти имат доказателства,  че част от екипажа на кораба "Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БНР.

Нашите моряци са задържани в Испания с постоянна мярка. По думите на МВР шефа те са в добро състояние. Нашите сънародници били в постоянен контакт с назначените им служебни защитници.

„Нашата основна задача в момента е заедно с испанските колеги да установим по-горните нива за организирането на този трафик. Имаме безспорни доказателства за част от екипажа. За другите се надявам, че няма да има доказателства, с които да се докаже тяхната съпричастност”, коментира Цветанов.

Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо са се познавали отдавна.

Вчера след среща на Цветанов с испанския министър на вътрешните работи Хорхе Фернандес  стана ясно, че задържаните 21 български моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания.

Роднините на задържаните моряци пък обвиниха премиера и МВР шефа, че са направили прибързани изводи за това, че близките им са виновни.

 

Днес Специализираният Апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Дойчин Дойчев и Руслан Колев.

В началото на седмицата двамата бяха освободени от ареста заради липса на достатъчно доказателства, че са организирали престъпна група за наркотрафик чрез кораба „Св. Николай", заловен в Испания с 3 тона кокаин.

Според мотивите на магистратите няма обосновано предположение, че двамата се познават и са извършили престъпленията, в които са обвинени.

Специализираната прокуратура обаче обжалва решението на първа инстанция и настоява Дойчев и Колев да бъдат върнати в ареста с постоянна мярка за неотклонение.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати