27 Април 2024 г. Събота

И общинарите на БСП скочиха срещу новата "синя зона"

2012-08-23 14:41:23

Общинските съветници от БСП разкритикуваха промените в наредбата за паркиране на центъра на София.

Въпросните промени предвиждат в идеалния център да има “синя зона“, в която паркирането да се заплаща по 2 лв. на час, а в широкия център ще има “зелена зона“, където спирането ще струва 1 лв. на час. Скача и таксата за паркиране, която плащат живеещите в центъра.

Според червените общинари поскъпването е неоснователно, защото  тези суми трябва да отговарят само на разходите на общината за тези паркоместа - почистване и обозначаване със знаци.

По думите на Георги Свиленски тези разходи са много по-малки и с увеличението на таксите Столичната община иска да финансира Центъра за градска мобилност.

Левицата остро разкритикува и работа на Центъра. Те искат оставката на председателя на комисията по транспорт Радослав Тошев като отговорен за промените, които ще  доведат до множество проблеми за гражданите на столицата.

Според съветника от БСП Росен Малинов Тошев трябва да понесе отговорност и за това , че Агенцията по вписвания е отказала да регистрира преобразувания Център за градска мобилност. Малинов посочи, че причината за това е незаконосъбразност на устава на дружеството и затова сега цари хаос в ръководството на центъра.

Червените са внесли искане за свикване на извънредно заседание на СОС на 30 август, на което да бъдат отменени промените в наредбата. В тримесечен срок да се внесат нови изменения в наредбата, но вече съгласувани с всички заинтересовани страни, заяви общинският съветник от БСП Жельо Бойчев.

На въпросното заседание общинските съветници от левицата искат да се гласува и оставката на Тошев.

Съветниците от БСП посочиха още, че към края на миналата година е имало 65,5 милиона лева неразплатени средства в столичния транспорт.

От левицата останаха недоволни и от транспортната схема на София. Според тях липсва довеждащ транспорт до метростанциите. Те предложиха общината да отдели още няколко хиляди лева за изграждането на нова схема за довеждащ транспорт.

По техни думи това е необходимо, защото инвестират милиони в строителството на метрото, а то не може да се ползва от всички столичани.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати