29 Март 2024 г. Петък

Ще сме трета политическа сила, вещае Марешки

2012-08-23 12:37:23

На следващите парламентарни избори ще сме трета политическа сила, заяви пред bTV бизнесменът Веселин Марешки, който е и бивш кандидат-кмет на Варна.

" Ще подкрепяме първата политическа сила – ГЕРБ или БСП", посочи още Марешки за бъдещето на политическата си формация, чието създаване анонсира в началото на август.

Той обясни, че ще постигне политически успехи с няколко простички стъпки, “като намаляване на доплащането за рецептите по НЗОК с от 30 до 70%“. Марешки обвърза бизнеса си с политическите си амбиции и се обяви за “най-социалния човек в държавата“.

 

По негови думи всеки месец през аптеките му минават 3 млн. клиенти и допълни, че притежава 220 аптеки, много дрогерии с около 3000 служители. Марешки обясни, че бизнесът му няма да пострада от вчерашното решение на правителството да намали надценката на търговците на лекарства на едро и дребно с 2%.

Голяма част от фармацевтичния бранш се обяви против промяната и изрази опасения, че решението ще даде път на монополите.

Бих намалил цените на лекарствата не с 2%, а с 5 на сто, каза още Марешки.

Бизнесменът категорично отрече, че постройката му на плажа във Варна е незаконна. По време на инспекция министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри нарушения с имот на бизнесмена и обясни, че е бил установен документ за разрешаване на строителството на 56 кв. метра площ, докато обектът на Марешки на два етажа е с общ терен 112 кв. метра.

Бизнесменът отрече тези твърдения и заяви, че има разрешение за строеж на  коктейл бар с фитнес клуб.

“Имаме разрешение и за двете, просто са построени на едно място“, заяви Марешки и допълни, че ако се докаже, че има нещо незаконно, веднага ще вземе мерки.

Той обясни, че въпросният клуб не бил ексклузивен, а бил достъпен за всички – срещу 100 лева на час.

Марешки обаче не пропусна да се похвали, че пред въпросната постройка са най-евтините чадъри и шезлонги на цялото Черноморие, които “през лятото правят щастливи над 1500 души ежедневно“.

Марешки не отговори на въпроса дали ще вземе 100 лева за тренировка на премиера Бойко Борисов, но категорично за пореден път отхвърли информацията, че е купил пловдивския футболен отбор “Локомотив Пловдив“ под натиск на правителството. Той обясни, че първоначално му се е обадил бившият собственик Коко Динев, но Марешки отказал. След среща с ръководството на отбора и премиера Борисов обаче размислил.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати