8 Май 2024 г. Сряда

МВР шефът възмутен от чистото съдебно минало на Галев

2010-06-21 18:00:29

Вчерашната случка е всичко, което се е случило през последните 20 години. С тези думи вътрешният министър коментира стрелбата срещу Юри Галев.

Изказванията си министърът направи, след като откри ремонтираното Второ РУ „Полиция".

В биографията си, по думите на министъра, Галев вписалцялата палитра от наказателния кодекс - стрелби, рекет, изнудване.

Силовият министър се възмути, че в същото време, ако Галев кандидатства за работа, според справката в съда той не е осъждан.

Цяла нощ работиха колегите, посочи още министър Цветанов. Той изтъкна, че разследващите стигнали до нещо, „което дава светлина в края на тунела."

Според вътрешния министър напълно възможно е стрелбата срещу Юри Галев да има нещо общо с разстрела на Стоян Стоянов, защото двамата били близки приятели и са имали общ бизнес.

Попитан дали е възможно стрелбата срещу Галев да има нещо общ с разчистване на сметки с дървената мафия Всичко е възможно".

„Това е една от версиите, но не бих казал, че може да се приеме като водеща", допълни още силовият министър.
Цветанов съобщи още, че в момента се подготвя избирателния закон и той лично се надява там да бъдат предвидени текстове, които да не дават възможност на хора като Галев да влизат в политиката.

Припомняме, Галев е бивш общински съветник от „Атака" в Самоков.

5,1 млн лв струва ремонтът на Второ полицейско управление в столицата. Обновена е дограмата, както и кабинетите на полицейските служители, като сега в стая работят по двама полицаи.

Арестантските килии също са обновени и са по европейски стандарт. Има още какво да се очаква по отношение на оборудването им, коментира пред news.bg директорът на второ РУ Александър Василев.

Има и арестантски килии за малолетни престъпници, като изискванията за помещенията, в които ще бъдат затваряни престъпници са по различни от тези за „зрелите" криминално проявени.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати