19 Април 2024 г. Петък

Стоилов: Бербатов е добре дошъл, но няма да го молим

2010-08-13 01:45:14
Селекционерът на България Станимир Стоилов заяви, че вратата на националния отбор е винаги отворена за Димитър Бербатов. Но също така уточни, но че никой няма да го моли да се върне.

"Бербатов винаги е добре дошъл в отбора, стига да прецени  той. Поне аз не знам за такова нещо", каза Стоилов след завръщането на националите от контролата с Русия.

"Митко точно и ясно изрази позицията си. Аз съм разговарял с него. Да се превръщаме на детска градина - иди ми, дойди ми, няма да стане. Ако той има желание, добре дошъл. Но да ходим отново и да се увещаваме като малки деца... Смятам, че той е прекалено разумен, интелигентен, за да вземе такова решение"Уембли" на 3 септември.

"Не мога да гадая (дали ще вземем нещо от Лондон). Важното е ние как ще играем. Знам, че Англия ще бъде добра. От това, което видях, като се има предвид, че е контрола, не мога да кажа на 100 процента, че сме готови. Доволен съм от самочувствието, от контрола на ситуацията. От петата минута бяхме по-отворени и рискувахме. Докъм 60-70-ата минута смятам, че отборът игра доста добре", каза Стоилов.

"Аз исках нашият отбор да играе със самочувствие и се получи. Дали съперникът ни даде повече шансове, дали ние успяхме да вземем инициативата, не мога да кажа. За мен Русия е един от водещите отбори в Европа. А през по-голямата част, особено през първото полувреме, контролирахме събитията на терена", допълни той.

Стоилов призна, че е имал някои притеснения около състава, но е доволен от представянето на футболистите. "На някои постове имах притеснения. Все пак Илиян (Стоянов) не беше играл дълго време в тази четворка в защитата. Знам, че Станислав Ангелов беше в много лошо състояние по простата причина, че не е тренирал с топка. Едва тук той направи две-три тренировки. Божинов също беше в много лошо състояние, но той започва първенство на 29 август", каза Стоилов.

Михайлов останал доволен от представянето на националите в контролата. "Доволен съм играта, от раздаването на момчетата. Личи си, че някои все още не са в най-добрата си форма, но сигурно си има причина за това. Определено стана добра проверка", каза Михайлов.

"Отборът се държа добре на терена през първото полувреме. Все пак играхме с Русия, а не със слаб отбор. Те нямаха почти никакви шансове през първото полувреме, така че това е може би, което търсят треньорите. На мен лично ми хареса", допълни той.

"Със сигурност (срещу Англия) ще бъдем подложени под по-голям натиск, но и ние имаме своите козове. Най-важното е всички да бъдат здрави", заяви Михайлов.

"Винаги съм оптимист, но нещата трябва да се случват на терена. Има добър колектив. Надявам се за следващия мач с Англия всички да бъдат в още по-добра форма. Някои все още не играят по отборите си заради контузии. Надявам се всички тези, на които ще се разчита, да бъдат в най-доброто си състояние", каза президентът на БФС.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати