25 Април 2024 г. Четвъртък

Актьори и преводачи стряскат с ексхибиционизъм жените и децата в София

2012-08-19 06:45:03
Хора с уважавани професии са сред стотината ексхибиционисти, стряскащи жените и децата по парковете на столицата. 

Толкова са и регистрираните мъже за последните 2 години, които не се притесняват да се самозадоволяват пред публика - училища и спирки на метрото в столицата, пише в днешния си брой „Монитор“. 

Сред онанистите има преводачи на специализирана литература, бивши актьори и военни, на които животът им поради една или друга причина се е обърнал и това е отключило желанието им да си показват гениталиите на публични места, коментират представители от разследващи от група „Детска престъпност” в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Криминалистите смятат, че онанистите подобно на педофилите имат проблеми в психично-физиологичното си развитие. 

Ярък пример за такъв човек беше убождачът Валентин Пенчев, който се възбуждаше единствено когато боцка малки деца със спринцовка.

Другият възможен фактор за подобно поведение е внезапен срив в личния живот на мъжа. 

Такъв е случаят с бивш военен от поделението в Горна баня, който бил изгонен от армията, защото започнал да пие. След уволнението останал без пенсия, развел се със съпругата си и това отключило желанието му за самозадоволяване на обществени места.

Алкохол и лични проблеми станали причина бивш преводач на специализирана литература от френски език и актьор да мастурбира пред погледа на малки деца на възраст от 10 до 14 години. 

За изпълненията си онанистите най-често получават нищожни наказания, тъй като ги съдят за хулигански прояви. Една от най-честите санкции за свалянето на гащите пред публика е пробация. 

Необичайно много болни от скарлатина посред лято отчита епидемиологичният бюлетин на Националния център по заразни и паразитни болести, алармира 24 часа“. От началото на годината са регистрирани близо 2000 заразени. Само за последната седмица са описани 19 случая.

„По принцип скарлатината се вихри през есента и зимата. При нея се появява типичен кожен обрив. Възможно е сега при някои болни зачервяванията да са от вирусни инфекции, а джипитата да ги тълкуват погрешно“,  коментира доц. Атанас Мангъров от Инфекциозна болница.

Соня Чонова, майката на 18-годишният семинарист Калин Чонов, който почина от скарлатина във ВМА на 3 март след неадекватна реакция на медиците от бърза помощ, възнамерява да съди лекарите, които са оставили сина й да умре, допълва изданието.

Двама монаси заклеймиха суеверията. Според тях масовото чукане на дърво, за да се предпазим от нещастия, е грях, пък пише в днешния си брой „Стандарт“. 

Стискането на палци за успех, носенето на мартеници за здраве и ужасът, който изпитваме от черните котки, също попадат в графата "вредни суеверия". 

Томчето на йеромонах Висарион от Зографския манастир и йеромонах Йоан от манастира "Свети Петър и Павел" в Бяла черква вече е особено популярно сред свещеници и миряни. Някои християни считат, че суеверието е нещо безобидно, и предпочитат да чукнат на дърво, да не би да стане нещо, пишат Божите служители. 

Вредата от суеверието обаче е прикрита, тъй като то откъсва човека от здравата вяра, смятат монасите. 

Книгата се издава от славянобългарския манастир "Свети вмчк Георги Зограф". Черковна свещ с вързана мартеничка на корицата подсказва тематиката на томчето.

Държавата спешно търси европейски дом за 14 мечки, гледани от години в ловното стопанство “Кормисош” край град Лъки в Родопите, акцентира „Труд“.

Животните живеят там в тесни бетонни клетки, правени през 1967 г., освен това са и непълноценно хранени, обясниха от ведомството на Нона Караджова. 

Всяка една от мечките е заснета, така че снимката заедно с информация за животното да бъде изпратена до европейските информационни мрежи за обмен на животни от зоопарковете.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати