Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Януари 25
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ товари с 12 лева месечно сметките ни за ток, изчисли БСП

ГЕРБ товари с 12 лева месечно сметките ни за ток, изчисли БСП

  Print E-mail
2012-08-18 08:06:56
източник: dnes.bg

Минимум по 12 лева на месец повече ще плаща българинът за електроенергия заради зелената енергия, произведена от ВЕИ, алармира БСП.  

При управлението на ГЕРБ са присъединени 10 пъти повече възобновяеми енергийни източници, отколкото при предишното правителство. 

Според червения експерт по енергетика Явор Куюмджиев основната маса слънчеви централи, които са изключително скъпи и до голяма степен водят до повишаването на електроенергията, са присъединявани по времето на ГЕРБ. 

Най-фрапиращо е присъединяването на централи в периода юли 2011 г.-юни 2012 г. - общо 265 мегавата. 
Подобно е и положението с вятърните централи. „Това ще увеличи разходите на българските потребители с около 300 млн. лв. годишно”, обясни Куюмджиев.   

Секретарят на БСП Антон Кутев изтъкна, че хора, които пряко са свързани със сегашното управление, получават годишно над 70 млн. лв. приходи от мощности на ВЕИ. 

Кутев изброи фирми и лица, които стоят зад огромен брой ВЕИ и са свързани с ГЕРБ - Валентин Златев -  с приходи от тези дейности, възлизащи на около 18 млн. лв. годишно, Иво Прокопиев -  с приходи 9.4 млн. лв., Николай Вълканов -  също с 9.4 млн. лв, Цветелина Бориславова -  с 9.1 млн. лв, Тодор Начев -  със 7.6 млн. лв, Владимир Аличков -  с  6.7 млн. лв, Светослав Донев -  с 4.6 млн. лв. 

„Опитите да се хвърля вината на предишното управление означава пълна некомпетентност и Борисово дебелоочие”, коментира червеният депутат. 

Относно скандала с учебниците Кутев беше категоричен, че никоя политическа сила не може да има позиция по личността на Левски или Ботев. 

„Те са по-големи от всяка една партия. Те са националните идоли и не може да има никаква форма на съмнение в тяхната дейност, най-малко от морална гледна точка“, отсече секретарят на партията. Според него било изключително непочтено да се хвърля вината на тройната коалиция. 

„Нали участват в нея и „Отворено общество”, нали не можем и тях да ги заподозрем в топла връзка с тройната коалиция. Това не значи, че някой трябва да качи на интернет страницата на комисията някакви нелепости. Да бъде така добра г-жа Страшимирова да се занимава само с грешките в нейната собствена институция”, призова Кутев. 

„Ако Бойко Борисов навремето беше казал, че ще управлява, обвинявайки тройната коалиция, нямаше да го изберат”, добави червеният депутат. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Водата е изключително ценен ресурс, трябва с грижа и внимателно да я потребяваме. Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и бивш министър на околната среда и водите Ивелина ...
  Новини "Тази политика, която води правителството, продължава да залага на ниски заплати и ниски данъци".Тази критика отправи президентът Румен Радев по време на предаването ...
  Новини Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се плаща.Това стана ясно на брифинг след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че чрез диалог можем ...
  Новини Лидерът на НФСБ Валери Симеонов окончателно е скъсал отношения с доскорошния си партньор Волен Сидеров.Това стана ясно от коментара на Симеонов в студиото на Нова телевизия. Той не ...
  Новини И Фандъкова, и Манолова съзнават, че който посегне към лошото ще загуби. Затова и двете до момента играят позитивно. Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев в първия ден на предизборната ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?