Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 11
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ товари с 12 лева месечно сметките ни за ток, изчисли БСП

ГЕРБ товари с 12 лева месечно сметките ни за ток, изчисли БСП

  Print E-mail
2012-08-18 08:06:56
източник: dnes.bg

Минимум по 12 лева на месец повече ще плаща българинът за електроенергия заради зелената енергия, произведена от ВЕИ, алармира БСП.  

При управлението на ГЕРБ са присъединени 10 пъти повече възобновяеми енергийни източници, отколкото при предишното правителство. 

Според червения експерт по енергетика Явор Куюмджиев основната маса слънчеви централи, които са изключително скъпи и до голяма степен водят до повишаването на електроенергията, са присъединявани по времето на ГЕРБ. 

Най-фрапиращо е присъединяването на централи в периода юли 2011 г.-юни 2012 г. - общо 265 мегавата. 
Подобно е и положението с вятърните централи. „Това ще увеличи разходите на българските потребители с около 300 млн. лв. годишно”, обясни Куюмджиев.   

Секретарят на БСП Антон Кутев изтъкна, че хора, които пряко са свързани със сегашното управление, получават годишно над 70 млн. лв. приходи от мощности на ВЕИ. 

Кутев изброи фирми и лица, които стоят зад огромен брой ВЕИ и са свързани с ГЕРБ - Валентин Златев -  с приходи от тези дейности, възлизащи на около 18 млн. лв. годишно, Иво Прокопиев -  с приходи 9.4 млн. лв., Николай Вълканов -  също с 9.4 млн. лв, Цветелина Бориславова -  с 9.1 млн. лв, Тодор Начев -  със 7.6 млн. лв, Владимир Аличков -  с  6.7 млн. лв, Светослав Донев -  с 4.6 млн. лв. 

„Опитите да се хвърля вината на предишното управление означава пълна некомпетентност и Борисово дебелоочие”, коментира червеният депутат. 

Относно скандала с учебниците Кутев беше категоричен, че никоя политическа сила не може да има позиция по личността на Левски или Ботев. 

„Те са по-големи от всяка една партия. Те са националните идоли и не може да има никаква форма на съмнение в тяхната дейност, най-малко от морална гледна точка“, отсече секретарят на партията. Според него било изключително непочтено да се хвърля вината на тройната коалиция. 

„Нали участват в нея и „Отворено общество”, нали не можем и тях да ги заподозрем в топла връзка с тройната коалиция. Това не значи, че някой трябва да качи на интернет страницата на комисията някакви нелепости. Да бъде така добра г-жа Страшимирова да се занимава само с грешките в нейната собствена институция”, призова Кутев. 

„Ако Бойко Борисов навремето беше казал, че ще управлява, обвинявайки тройната коалиция, нямаше да го изберат”, добави червеният депутат. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини И аз искам оставката на Радев (президентът Румен Радев - б.р). Това заяви премиерът Бойко Борисов докато разглеждаше пораженията от пожари край Лесово, до границата ни с Турция и ...
  Новини Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управление на държавата до завършването на мандата й. Новината съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседание ...
  Новини Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска три оставки, съобщават от пресцентъра на партията.Това са оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на ...
  Новини Тази сутрин премиерът Бойко Борисов свиква Съвет на управляващата коалиция заради протестите и в търсене на план за консолидиране на институциите у нас. По време на срещата ГЕРБ и Обединените ...
  Новини Шест въпроса като непряк отговор към прокуратурата зададе главният секретар на президентството Димитър Стоянов, съобщи БНТ.Единият от тях е "В какво точно се състои подкрепата на президента ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?