Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Април 21
Начало arrow България arrow Бедствено положение обявиха в Несебър и Поморие

Бедствено положение обявиха в Несебър и Поморие

  Print E-mail
2012-08-16 14:51:06
източник: news.bg

Бедствено положение е обявено в общините Поморие и Несебър със заповед на заместник областния управител на област Бургас Атанас Терзиев.

Това се е наложил поради продължаващия втори ден пожар в района на Дюлински проход, близо до селата Гюльовца, Горица и Козичино, съобщиха от бургаската областна управа.

Припомняме, стихията е обхванала територия от 10 хиляди декара, като пожарът е засегнал 3 хиляди декара смесени гори.

Сформиран е Кризисен щаб с председател  Атанас Терзиев - зам.областен управител и членове началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението"- Бургас, кмета на община Поморие, кмета на община Несебър, началника на ОД на МВР- Бургас.

Над 100 човека, в това число пожарникари от Бургас, Поморие и Несебър, служители на държавните и общински горски стопанства, доброволци от близките населени места са включени в борбата с огъня.

От Областна администрация Бургас - поради трудно достъпния за техниката район - са поискали предоставяне на два хеликоптера за разузнаване и гасене от авиобаза Крумово.

Малко по-късно от МО съобщиха, че два вертолета Ми-17 от авиобаза Крумово са се включили в действията за погасяване на пожара.

Командири на двата екипажа са бригаден генерал Златко Златев и майор Йордан Йорданов.

Втори пилот в екипажа на бригаден генерал Златев е капитан Александър Цанков, а бордни техници са майор Ангел Нонин и офицерски кандидат Мирослав Михайлов.
Втори пилот в екипажа на майор Йорданов е подполковник Филип Ангелов. Бордни техници са офицерски кандидат Алексей Каменов и офицерски кандидат Рангел Рабаджиев.

Зареждането с вода става от язовир „Порой", на 7 километра северно от с. Каблешково.

На този етап няма опасност за населените места в района на пожара.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?