Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Септ 21
Начало arrow България arrow Бедствено положение обявиха в Несебър и Поморие

Бедствено положение обявиха в Несебър и Поморие

  Print E-mail
2012-08-16 14:51:06
източник: news.bg

Бедствено положение е обявено в общините Поморие и Несебър със заповед на заместник областния управител на област Бургас Атанас Терзиев.

Това се е наложил поради продължаващия втори ден пожар в района на Дюлински проход, близо до селата Гюльовца, Горица и Козичино, съобщиха от бургаската областна управа.

Припомняме, стихията е обхванала територия от 10 хиляди декара, като пожарът е засегнал 3 хиляди декара смесени гори.

Сформиран е Кризисен щаб с председател  Атанас Терзиев - зам.областен управител и членове началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението"- Бургас, кмета на община Поморие, кмета на община Несебър, началника на ОД на МВР- Бургас.

Над 100 човека, в това число пожарникари от Бургас, Поморие и Несебър, служители на държавните и общински горски стопанства, доброволци от близките населени места са включени в борбата с огъня.

От Областна администрация Бургас - поради трудно достъпния за техниката район - са поискали предоставяне на два хеликоптера за разузнаване и гасене от авиобаза Крумово.

Малко по-късно от МО съобщиха, че два вертолета Ми-17 от авиобаза Крумово са се включили в действията за погасяване на пожара.

Командири на двата екипажа са бригаден генерал Златко Златев и майор Йордан Йорданов.

Втори пилот в екипажа на бригаден генерал Златев е капитан Александър Цанков, а бордни техници са майор Ангел Нонин и офицерски кандидат Мирослав Михайлов.
Втори пилот в екипажа на майор Йорданов е подполковник Филип Ангелов. Бордни техници са офицерски кандидат Алексей Каменов и офицерски кандидат Рангел Рабаджиев.

Зареждането с вода става от язовир „Порой", на 7 километра северно от с. Каблешково.

На този етап няма опасност за населените места в района на пожара.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?