24 Април 2024 г. Сряда

Бургаска фирма е собственик на кораба, спипан в Испания с 3 тона кокаин

2012-08-16 09:07:20

Бургаската корабна компания е собственик и мениджър на кораба, в който испански полицаи откриха около 3 тона кокаин, на около 80 км от град Кадис.

Корабът "Свети Николай" е задържан с целия екипаж, включително 21 българи. В телефонен разговор за БТА управителят на корабната компания "Сийборн Трейд" Дойчин Дойчев каза, че екипажът е съставен основно от моряци от Бургас и Варна.

"Доколкото си спомням по памет, капитанът е от Варна", каза Дойчев. Той обясни, че ден преди задържането от фирмата му загубили връзка с плавателния съд.

След информацията за акцията изпратили официално запитване до испанските власти. По телефона капитанът на пристанището в Кадис ми каза само, че се води разследване, заяви още Дойчев. В следобедните часове на деня Дойчев обеща повече информация по случая.

Фирма "Сийборн" се занимава с морски превози, корабен мениджмънт и агентиране.

 

В офиса уточниха, че не са оторизирани да дават мнение, становище и изявление за медиите. Никой не потвърждава дали някой от семействата на задържаните българи вече са известени от испанската полиция за ареста.

Дойчин Дойчев притежаваше и потъналия в Азерско море кораб "Ванеса".

Припомняме, че корабът, който плавал за Галисия, е бил засечен на около 80 километра от бреговете на Кадис.

Екипажът не бил въоръжен и не оказал никаква съпротива, когато спецчастите на испанската полиция са  щурмували кораба в открито море.

Според полицията дрогата е натоварена в Южна Америка  и е пътувала за Галисия, където са задържани четирима испанци, познати на полицията.

Те са отговаряли за получаването на кокаина и пренасянето му до Мадрид, където група колумбийци са го разпространявали в страната и Европа. Шестимата колумбийци, свързани с известния наркокартел на Хорхе Велес, са арестувани в столицата.

Българите отговаряли за транспортирането на дрогата. Кокаинът „с висока чистота” бил скрит в трюмовете на кораба.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати