29 Март 2024 г. Петък

Варненски рейд за рязане на лентички направи премиерът Борисов

2012-08-16 05:29:40

Премиерът Борисов откри разширението на ЦДГ 8 "Христо Ботев", след това инспектира и новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски", а по-късно наблюдава и учение по търсене и спасяване на море, което се проведе в акваторията на Варненския залив, обобщава news.bg.

След това премиерът пусна в експлоатация реконструирания участък на бул. "Ген. Колев" и околното пространство, а по-късно пък Борисов откри многофункционалната спортната зала на Първа езикова гимназия в града.

По думите на премиера правителството ще продължи да помага за изграждането на църквата "Св. Прокопий Варненски", която е с разгърната застроена площ 3000 кв. метра. За довършването й са необходими 1,550 млн. лв.
"ГЕРБ, вместо да прави плакати, дава пари за църкви. Преди време партията отдели 100 хил. лв. за варненския храм, а днес отпуска същата сума за Катедралния храм в Ловеч", каза Борисов, цитиран от Дарик. Правителството е осигурило 45 млн. лв. за строеж на църкви у нас, увери той.

Припомняме обаче, че това не е точно така, тъй като през последната изборна кампания - тази за президент, ГЕРБ дадоха най-много пари - над 1,8 млн. лв., една трета от които именно за плакати.

Най-вероятно през зимата "Свети Прокопий Варненски" ще бъде затворен, за да продължат строителните дейности. В храма са предвидени места за различни видове спорт, както и за Неделно училище.

По време на прерязване лентата на детската градина Борисов обяви, че правителството прави много неща за Варна и ще продължи и за в бъдеще да помага за развитието на инфраструктурата на града.

С разширението на детското заведение са осигурени още 180 места за малчуганите. През есента започва изграждането на две нови ясли и две нови детски градини.

Кметът Кирил Йорданов изтъкна, цитиран от news.varna24.bg, че благодарение на разширението на забавачницата са осигурени места за 180 деца.
Още тази есен в детските градини в морската столица ще има нови 450, поясни Йорданов.

От септември започва строителството на две ясли и две детски градини.

източник: money.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати