24 Април 2024 г. Сряда

Свети Николай с дрога за Брендо; МВР продължава да мълчи за атентата в Бургас

2012-08-16 05:27:15

Арест.

„Стандарт":

Свети Николай с дрога за Брендо

21 български моряци и техният капитан бяха заловени с 3 тона кокаин на борда на кораба "Свети Николай". Трафикантите бяха спипани от испански спецполицаи на 50 мили от град Кадис.
Ченгетата щурмували точно когато опакованата в 108 денка дрога трябвало да бъде прехвърлена на друг кораб. Акцията под кодово име "Спартан" е по сигнал на нашите спецслужби. Коката идвала от колумбийски клан. Собственик на "Св. Николай" е бургазлията Дойчин Дойчев, който притежаваше и потъналия в Азерско море кораб "Ванеса". Според топполицаи Дойчев е затънал в дългове и затова е взел огромен заем от кокаиновия бос Брендо. Наскоро друг негов кораб бе арестуван за неплатени такси и сметки. Подозренията са, че с превоза на трите тона кока е трябвало да се изчисти борчът към Брендо.

 

 

 

Атентатът.

„Дума":

МВР продължава да мълчи за атентата в Бургас

След четвъртък щяла да бъде изнесена повече информация за атентата в Бургас. Такова решение било взето на оперативно съвещание от екипа, който ръководи действията по разследването, съобщи вчера в село Арбанаси министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. "Тогава ще се обърнем към гражданите с молба и те ако могат, да допринесат с определени данни", добави Цветанов. Оповестяването на информация нямало да попречи на разследването, според него. Министърът отрече да е направена грешка при изработването на фоторобота на атентатора от Сарафово. Той обеща, че онова, което трябва да научим тези дни, "е част от напредъка в разследването".
Докъде е стигнало разкриването на атентата в Бургас обаче, още няма отговор, след като вътрешният министър отговори с "не" на запитване дали е разкрита самоличността на извършителя.

 

 

 

Протести.

„24 Часа":

Протестиращи срещу новите правила за паркиране блокираха движението

Протестиращите срещу новите правила за паркиране в столицата блокираха движението на кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий" и ул. „Граф Игнатиев"
Стотина души се събираха около паметника на Патриарх Евтимий. Продължава и събирането на подписи. 
Някои от гражданите носят плакати с надписи: „Ние сме свободни, можещи, силни", „Не плащаме рекет на общинарите", „Не на данък паркинг за живущите в зоните за платено паркиране", „С гражданските цели до тук". Чуват се освирквания. Възникна конфликт между гражданите и органите на реда.

 

 

 

Обвинения.

„Труд":

Митрополит Николай: Съжителството без брак е грях, води до страдание в ада

"Съжителството без брак е грях и заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание в ада. Ето защо съвместното съжителство, което се нарича прелюбодеяние, според Светата Библия, не би трябвало да се узаконява със закон от българската държавност." Това каза пред журналисти пловдивският митрополит Николай, след като отслужи литургия за Успение Богородично в едноименния катедрален храм в града.
Той се обяви и против сурогатното майчинство, като го нарече утроба под наем.

 

 

Бебе за продан.

„Новинар":

Бедни родители пласираха бебето си в интернет

Спецполицаи успяха да предотвратят продажбата на бебе на три дни през интернет форум. Разследването на ГДБОП започнало след сигнал, получен в сектор "Интелектуална собственост, компютърни престъпения и хазарт" от администраторите на сайта БГ мама.
Потребител на форума предлагал за продан момиченце на три дни. В обявата дори се обяснявало, че родителите на детето са в "пълна безизходица", което не им позволявало да полагат грижи за невръстното си отроче. В "офертата" бебето се предлагало за "осиновяване", понеже родителите му не искали то да отрасне в социални домове. Във форума бил оставен и телефон за обратна връзка.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати