25 Април 2024 г. Четвъртък

50 000 нарушители се крият от КАТ, не си плащат фишовете

2012-08-16 05:13:58

50 000 нарушители са се скрили от КАТ за последните 2 години и не са си платили фишовете, информира на първа страница "Монитор".  Това е причината данните им да бъдат изпратени в Националната агенция по приходите, а санкциите да бъдат събрани с данъците или налагане на запор на заплатата или имуществото им.

Всеки месец от столичния отдел "Пътна полиция" изпращат на НАП справки за около 900 водачи, които не са се издължили, съобщава началникът на сектор "Контрол на пътното движение и отчет на водачи" Иво Кирилов в столичния КАТ. Същата мярка вече се прилага и към джигитите, отнесли солени актове за по-сериозни нарушения, но не отишли да си вземат наказателните постановления.

Друга тема по страниците на „Монитор” е поскъпването на живота.  Ежедневникът подчертава, че олиото, произведено от новата реколта слънчоглед, ще излиза от маслодобивните фабрики на цена около 2,70 лева, а крайните нива в търговската мрежа вероятно ще достигнат три лева.

Правителството трябва да насочи приоритетно усилията си към възстановяване на заетостта и оттам да се замисли за увеличаване на пенсиите, пише "Труд". Тази препоръка дават икономисти по повод лансираното от министъра на финансите повишаване на доходите на възрастните с около 8 процента през 2013 г.

Аргументът им е, че загубата на работни места е основната причина за обедняването на българите, което се отразява и на приходите в пенсионния фонд. Пред "Дума""">"Продължаваме да се влачим по дъното на кризата. И Дянков носи лична отговорност за това, в което живеем и което наричам безпарична диета. Той трябваше да сключи заем и да вкара пари в икономиката."

Сериозен ръст на минималните осигурителни прагове за 2013 г.в някои сектори са договорили работодателите и синдикатите, показват последните данни на Българската стопанска камара, пише на първа страница "Сега". Това означава, че почти 200 000 българи ще трябва да се осигуряват върху по-висока база догодина въпреки притесненията на бизнеса, че това ще доведе до нови съкращения.

В интервю за "Стандарт" Нецо Минев, един от най-големите зърнопроизводители в страната, коментира цената на зърното. "Зърнената реколта не е по-добра, напротив, по-слаба е например в сравнение с миналата година. Но като качество е на много високо ниво, имаме показатели, които не са достигани през годините""">"В момента има задържане на цената и то ще продължи известно време. Но много трудно цената ще слезе от това ниво, което е в момента."

Данни на община Сливен показват, че целият 15-хиляден квартал "Надежда" плаща общо до 200, максимум 300 лв. месечно за вода, извежда под глава "Дума". Голямото количество нередовни платци е причината общината да започне кампания за поставяне на водомери във всяка къща от квартала. 

"Не се поддавам на политически натиск" е заглавието над интервю в "Преса" с кмета на Варна Кирил Йорданов. В отговор на въпрос политикът посочва, че трагедията на Морската градина в града е започнала с реституцията през 1992 г. "Тогава я направиха политически полигон", категоричен е Йорданов. 

Според челото на "Труд" жалби срещу съдебната система заливат трите власти в държавата - парламент, правителство и президент. От десетки хиляди сигнали, които постъпват всяка година в трите институции - най-голям е броят на тези срещу Темида. Следват - срещу мобилни оператори и "Топлофикация", както и за лични терзания.

Приемната грижа в България се развива много добре, категорично заявява в интервю за "Монитор" Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. "Вече имаме над 1000 приемни семейства, което е напредък с оглед на това, че това е нова услуга. До края на годината ще имаме 500 нови приемни семейства. Те все още се обучават", пояснява Иванов.

Здравеопазването ни е в хаос, заявява в интервю за "Труд" Енчо Начев, директор на столичната университетска болница "Св. Екатерина". """>Ако искаме абсолютната стойност на заплатите да се увеличи, ще трябва да се подобри и финансирането на здравеопазването, което в момента е трагично", подчертава Начев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати