25 Април 2024 г. Четвъртък

Разбиха мрежа за проститутки в Слънчев бряг

2012-08-15 15:07:32
Двама сводници и общо 24 момичета бяха задържани при специализирана акция срещу проституцията в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Във връзка с провеждано разследване от месец май тази година, под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура, са установени 24 момичета, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане. 

Констатирано е, че част от тях, в случай че забележат клиент, употребил по-голямо количество алкохол, често извършват кражби, като се концентрират върху скъпи мобилни телефони и смартфони, златни накити и пари.

В резултат на полицейските действия е установено, че някои от момичетата са жертва на вътрешен трафик, организиран от 47-годишния А.С. и 37 годишния А.К., и двамата от Стара Загора. 

Възрастта на момичетата варира между 18 и 25 години, като голяма част от тях са от Старозагорски регион. Двамата сводници им обещавали бърза печалба, като не криели естеството на бъдещата им работа. 

Настанявали момичетата в апартаменти в Слънчев бряг, а клиентите се набирали директно на алеите в курортния комплекс, по дискотеки и увеселителни заведения. 

По полицейски данни едно момиче заработвало на вечер между 600 и 1500 лв., като близо 90% от сумата отивала директно за сводниците. 

Към момента са разпитани множество свидетели, самите пострадали от вътрешния трафик, като са иззети и веществени доказателства, които по-безспорен начин доказват съпричастността на двамата мъже към трафика на хора. 

Двамата старозагорци са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа" с постановление на Несебърска районна прокуратура. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати