26 Април 2024 г. Петък

Борисов призна: "Тигрите" летели с правителствения самолет за контрола

2012-08-15 15:02:24

Премиерът Бойко Борисов призна, че отборът на "Витоша" (Бистрица) е летял заедно с отбора на "Чавдар"  (Етрополе) с правителствения самолет за приятелска среща, като етрополският тим е платил полета.

"Да, пътували са. С писмо от футболния съюз сме си платили, както всички футболни клубове плащат, когато пътуват с него. Не виждам нищо лошо“

"Аз съм го давал поне 20 пъти да пътуват други отбори и не знам кое е тенденциозното в това. По фактура отборът на "Етрополе" е платил около 20 хил. лв. За "Левски" защо не питате? За ЦСКА защо не питате? Какъв по-различен отбор са "Бистрица"? Те не са ли момчета, какви са?“, запита министър-председателят, който играе в отбора на Витоша.

Случаят се разчу тази сутрин след публикация в пресата, а информацията бе потвърдена и от транспортния министър Ивайло Московски.

"Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски пред TV7 и заяви, че сметката е платена, като не са похарчени държавни пари. 

При посещението си във Варна Бойко Борисов посети новостроящия се храм "Свети Прокопий Варненски" и отбеляза, че правителството дава 45 млн. лева за строеж и реконструкция на храмове и манастири в цялата страна.

"ГЕРБ вместо да прави плакати, дава пари за църкви“, отбеляза премиерът.

Той припомни, че преди време неговата партия е отделила 100 000 лева за изграждането на църквата "Свети Прокопий Варненски", а в момента същите пари са отпуснати за довършване на катедралния храм в Ловеч. 

След инспекцията в храма Борисов, придружаван от министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски, официално откриха и реконструирания булевард "Генерал Колев" във Варна.

В отговор на въпрос Лиляна Павлова коментира, че вече има резултат от проверката за постройката на плаж "Кабакум", която назначи в събота, когато направи изненадваща обиколка на плажове по северното Черноморие. 

"Оказа се, че частният фитнес клуб има разрешение от Община Варна и отговаря на изискванията за преместваем обект. Вместо 56 квадрата обаче той е с площ от 112“, обясни министър Павлова. 

И допълни, че вече е разпоредила от строителния контрол да изпратят сигнал до кмета Кирил Йорданов, който трябва да издаде заповед за събаряне на втория етаж на сградата. 

"Нищо, което е на плажа, който е изключителна държавна собственост, не може да бъде частно. Там може да има само обекти за обществено ползване“, обясни още тя. 

Въпросната постройка, собственост на аптекарския бос Веселин Марешки и разположена на плаж Кабакум-Север, беше набелязана за проверка от Лиляна Павлова още в събота. 

Днес тя възложи на варненския кмет лично да следи кога незаконният й втори етаж ще бъде премахнат.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати