26 Април 2024 г. Петък

Борисов намери пари и за баскетбола

2012-08-11 09:52:39

Новият спонсор на баскетболния клуб "Черно море" - пристанище "Варна", е осигурил 500 хиляди лева за издръжката на клуба през този сезон. Това съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов и връчи чек за сумата на зам.-председателя на УС на клуба Симеон Варчев.

С Борисов бяха и министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на транспорта Ивайло Московски.

Пристанището през тази година има 72% печалба, посочи премиерът. Той отбеляза, че баскетболът е един от символите на Варна и затова е взето решението портът да спонсорира клуба.

На церемонията присъства и гимнастикът Йордан Йовчев, чиято спортна кариера започва от Варна. Той съобщи, че е разговарял с премиера Борисов в Лондон и по сметката на федерацията вече са преведени 374 хиляди лева. С тях ще бъде купено оборудване за леката атлетика във Варна.

Йовчев връчи благодарствен плакет на министър-председателя. Премиерът получи и фланелка с името си и номер "1" от баскетболния клуб с новия надпис "Черно море - порт Варна".

Министерството на вътрешните работи подпомага много от големите спортисти на България, похвали се от своя страна вътрешният министър.

„Правителството ще продължи да инвестира в българския спорт и за в бъдеще. Само по този начин младото поколение ще се занимава със спорт и децата ще се изграждат като добри граждани на България”, каза Цветанов и подчерта, че именно спортът е най-доброто противодействие на престъпността и наркотиците сред младото поколение.

Вицепремиерът посочи още, че след една година много спортни бази в страната ще имат по-различен вид и ще могат да се използват по предназначение.

По думите на Борисов държавата ще инвестира около 2,5 млн. лева за облагородяване на пространството в пешеходната зона на Варна, което преди десетилетия е било планирано за построяване на търговски център.

Поради неустановена собственост днес на това място има изкоп, около който се намират магазини в много лош вид.

Според Бойко Борисов на това място трябва да се разкрият античните съкровища на Варна и подобно на Ларгото в София и Римския стадион в Пловдив това място да бъде превърнато в притегателен център за посещения от страна на туристи и жителите на Варна.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати