29 Март 2024 г. Петък

Ромни избра Пол Раян за кандидат за вицепрезидент на САЩ

2012-08-11 06:13:03
Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни се е спрял на конгресмена Пол Раян за свой партньор в надпреварата за Белия дом. Името му като кандидат за вицепрезидент ще бъде обявено по-късно днес от Ромни на предизборно събитие в Норфолк, щата Вирджиния, съобщи Reuters, цитирайки източник от партията.

Изборът на известния привърженик на съкращаването на бюджетните разходи насочва кампанията в руслото на спора как да се намали непрекъснато набъбващият дълг на федералното правителство.

Освен това привличането на 42-годишния конгресмен от Уисконсин вкарва известна доза младежки устрем в екипа на републиканците.

По-късно този месец в Тампа, щата Флорида, ще се състои конгресът на партията, на който тандемът Ромн-Раян формално ще получи мандат да се състезава от името на водещата консервативна сила в страната.

Раян често е сравняван с Роналд Рейгън и е известен с предложенията си за съкращаване на програмите за социални помощи, особено тези да бедни и възрастни американци.

Според демократите това е плюс за тях, защото им дава коз за критики и привличане на тези групи от населението на своя страна. Това може да им осигури победа във важен щат като Флорида, където живеят много от възрастните американци.

Консерватори твърдят, че това е силната страна на Раян, защото позициите му ще вкарат енергия, ще консолидират средите, недоволни от големите разходи на държавата и повече съдържателност в републиканската кампания в оставащите до 6 ноември по-малко от 100 дни.

За Ромни, който не познава достатъчно добре коридорите на властта във Вашингтон, привличането на Раян ще помогне да се справи по-добре в отношенията с Конгреса. От друга страна, Раян е конгресмен 7 поредни мандата и няма опит в изпълнителната власт.

Раян става конгресмен на 28 години и стана известен като бюджетен "ястреб", който дори критикува президента Джордж Уокър Буш, че изоставя фискалния консерватизъм, с който са известни републиканците. 

Той е председател на бюджетната комисия в Камарата на представителите. През май миналата година Раян обяви, че няма да се кандидатира за мястото на сенатора от Уисконсин Хърб Кол, защото смята, че на сегашния си пост в Конгреса може да свърши много повече работа за финансовите проблеми на страната. Едно от предложенията му, аплодирано от републиканците, е свиване наразходите с 6.2 трилиона долара в следващите 10 години, включително от социалните помощи и здравеопазването.

На последните избори той спечели убедително в своя район, макар че за президентския вот избирателите му гласуваха за Барак Обама.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати