29 Март 2024 г. Петък

Велик Тервел Пулев донесе първи български медал в Лондон

2012-08-06 06:12:48

Българският боксьор Тервел Пулев спечели своя 1/4-финален мач срещу аржентинеца Ямил Пералта Хара в категория до 91 килограма на боксовия олимпийски турнир с 13:10 (3:3, 5:3, 5:4) точки и гарантира, че България ще спечели своя първи медал от Игрите!

Началото на мача бе кошмарно - Тервел Пулев бе разтърсен сериозно с мощен десен прав от своя съперник още в първата секунда на срещата, но след това "Малката кобра" отговори подобаващо.

Българинът се ядоса и записа много хубава серия от ляв и десен прав, но след това южноамериканецът зае защитна позиция и избягваше директна размяна на удари.

В края на рунда Тервел изригна със свирепо кроше, но в крайна сметка съдиите присъдиха равен резултат от 3:3 точки след края на частта.

Вторият рунд отново започна с бясна атака на аржентинеца, който обаче получи ляв прав от нашето момче. Пулев показа силна защита, след това опита неуспешна контраатака, при която оголи своя гард. Ляво кроше на българина изправи на крака зрителите в залата, но последва десен прав на Хара.

Като цяло двубоят бе изключително качествен и беше ясно, че ще се реши от малките детайли в рундовете. Десен прав в главата на Хара донесе преднина от 5:3 в полза на българина във втората част.

Така той стартира третия рунд с много комфортен аванс от 8:6 точки. Аржентинецът реши да търси бърза развръзка с прави удари, но майсторски крошета на Пулев разклатиха самочувствието на неговия противник.

Мощно ляво кроше, гарнирано с чудесна защита на Тервел минута преди края на мача накара всички българи да мечтаем за първи медал на летните олимпийски игри! И логичното се случи - Пулев взе частта с 5:4 точки и се класира на полуфиналите, с което си осигури минимум бронзов медал от Лондон.

Малко по-рано тази вечер Детелин Далаклиев отпадна от летните олимпийски игри и остана без медал.

Нашият състезател загуби своя 1/4-финален мач в категория до 56 килограма срещу представителя на домакините Люк Кембъл с 15:16 (4:3, 5:5, 6:8) точки, след като водеше преди началото на третия рунд с една точка.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати