24 Април 2024 г. Сряда

ДАНС няма време за тероризъм от мандри и сирене, рече Станишев

2012-08-03 12:00:59

Държавата става все по-абсурдна, след като ДАНС се занимава с врабчета, мандри и производители на сирене, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. 

В сряда Борисов нареди да започнат проверки на ДАНС и НАП за финансовите потоци по веригата производство, преработка и продажба на месо и млечни продукти след среща в МС с представители на бранша. 

„След разпореждането ДАНС да се занимава с производителите на храни и ценообразуване на хранителните стоки, става ясно защо на ДАНС не им остава капацитет и време да се занимава с противодействие на тероризма“, констатира Станишев. 

Поне 800 души специалисти са отстранени или са напуснали ДАНС, пресметна лидерът на БСП. По негови данни около 1/3 от състава на специализираното звено за борба с тероризма също е отстранено или е напуснало.

По думите му остава Борисов да натовари ДАНС да се занимава с бездомните кучета, а „Екоравновесие” - с организираната престъпност”. 

Лидерът на БСП си позволи да даде и няколко безплатни съвета на управляващите.

 

„ДАНС да провери кой кога спря политиката на българската държава за подпомагане на земеделските производители, като поемаше акцизите? Кой и кога реши рязко да повиши самоосигуряването на хората в селското стопанство? Правителството на ГЕРБ”, каза още Сергей Станишев. 

Той посъветва ДАНС да провери кой и кога е закрил Агенцията за икономически анализи и прогнози. Познайте кой - правителството на ГЕРБ, добави той. Нека ДАНС проверят какво е състоянието на държавния резерв, има ли резерви от зърно в момента, логично е сега да се включи на пазара със свои количества, за да се намали цената, смята лидерът на БСП. 

Той отбеляза, че премиерът Борисов се занимава активно и с футбола, като намирал собственици на клубове и разчитал, че по-този начин си осигурява подкрепа от феновете на изборите. "В последните три години, откакто той се намеси във футбола, всички български отбори в турнирите на УЕФА отпадат още в предварителните кръгове", коментира Станишев и отправи молба към премиера да не се меси повече в българския волейбол. 

По темата за референдума "ЗА" АЕЦ "Белене" Станишев цитира приблизително думите на премиера, че ако тези около 700 000 подписа не са достатъчни, "ние ще ги дадем" останалите.  

„Как ще ги дадат? Той предлага ГЕРБ да извадят 100 000 подписа отнякъде и да ги вкарат. Това е пълен абсурд”, възмути се лидерът на БСП.

Заместник-председателят на партията Янаки Стоилов посочи, че очаква още в понеделник подписката за АЕЦ"Белене" да бъде придвижена от парламента към Министерството на регионалното развитие и благоустройсвото и смята, че за няколко седмици може да се направи необходимата проверка. 

Той посочи, че законовите срокове не позволяват референдумът и парламентарните избори да бъдат проведени заедно.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати