27 Април 2024 г. Събота

Циганското лято на Черноморието от 10 до 40 лв.

2012-08-03 05:42:55
Офертите за почивка по родното Черноморие през септември ще са от 11 до 43 лева за тризвездна хотелска база. Те ще варират зависимост от това дали има включени хранения или не, пише в днешния си брой „Труд“.

Предложенията изглеждат приемливи, тъй като денят на Съединението - 6 септември се пада в четвъртък и почивните дни ще бъдат 4 - до 9 септември. Следващият официален празник - 22 септември - Денят на независимостта, обаче е в събота и затова около тази дата не се оформя дълъг уикенд.

В момента по курортите ни предложенията са от 10 до 25 лв. на вечер в къщи за гости с 1 и 2 звезди в малките курортни населени места, напомниха специалисти от туристическия бранш.

За септември някои тризвездни хотели правят пакетни предложения, в които цената на двойна стая за 3 денонощия е 100 лв. вместо 188 лв. 

Това означава, че нощувката със закуска на един човек излиза наполовина по-евтино - около 16 лв., вместо по 31 лв.

В спа комплексите с 3-4 звезди край морето или в планината също има интересни предложения за кратка ваканция в сезона на циганското лято. 

И там цените варират от 15 до 41 лв. на ден в зависимост от опцията - без хранене, със закуска или ол инклузив. 

Но като цяло през септември малко по-евтини са нощувките край морето, отколкото в планинските курорти.

Ако обаче използвате предложенията на сайтове за колективно пазаруване, може да отдъхнете за сравнително прилична сума и в луксозен спа комплекс. 

Например 5-звезден хотел в Девин предлага пакет от 3 нощувки със закуски на цена от 174 лв. 

В цената влизат и всички екстри на петте звезди - ползване на минерални басейни, джакузи, ароматна парна баня, сауна, турска баня, приключенски душ, зона за релакс, шезлонги, фитнес, ползване на интернет, персонален сейф, детска занималня, паркинг, застраховка.

Предложенията за 3-4-дневни екскурзии в съседни страни пък започват от 180 лв. на човек. Такава е офертата за 4 -дневно пътуване с 2 нощувки със закуски в Истанбул.

От 7 до 30 процента са отстъпките в офертите за почивка на море от типа “ласт минит” до края на август. 
Четиризвезден хотел в Златни пясъци например предлага пакет от 3 нощувки със закуски и вечери по 174 лв. на човек, вместо по 216 лв., ако си направите резервация за втората половина на август.

В Созопол хотел 3 звезди оферира 74 лв. на човек за нощувка на база ол инклузив.

В съседна Гърция 7-дневна почивка излиза по 413 лв. на човек. В цената е включен транспорт с автобус, но няма предвидено хранене. Ако искате да ви е осигурена закуската, офертата е по 448 лв. на човек.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати