20 Април 2024 г. Събота

30 години затвор за убийството на 11-годишния Присиян

2012-08-01 16:24:53

Шуменският окръжен съд осъди на 30 години затвор при първоначален строг режим Христо Сечински - Кобрата, убил 11-годишния Присиян Иванов. 

Освен това съдебният състав определи осъденият да плати 60 000 лв. "кръвнина" на майката на детето - Стефка Влайкова, 20 000 лв. на бащата Иво Иванов, както и близо 10 хил. лв. съдебни и деловодни разходи. 

Делото се води по съкратената процедура, тъй като съдът прие направените от 22-годишния Сечински самопризнания, които отговарят на фактите в обвинителния акт. 

Присиян Иванов беше убит на 4 септември 2011 година в недостроения търговски дом в Шумен. Експертизата установи, че по тялото на момчето е имало 17 удара с нож. 

След убийството Сечински се опитал да прикрие престъплението. Сутринта на другия ден се върнал на мястото и запалил чантичката на Присиян, в резултат на което обгоряла и част от тялото на убитото момче.

Извършената по-късно съдебно-психиатрична експертиза показа, че Сечински е вменяем и е осъзнавал действията си при извършването на престъплението. 

Пред съдията заподозреният заявил, че е имал конфликт с Присиян за 30 стотинки, които имал и настоявал да върне на момчето. Двамата се скарали, започнали да се боричкат, при което Христо наръгал Присиян няколко пъти с нож в областта на врата. 

Пред съда Сечински каза, че съжалява за извършеното убийство и разказа за тежкото си детство. Последните му думи бяха, че ако го оставят в затвора, ще се самоубие. 

Присъдата може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати