26 Април 2024 г. Петък

Тервел Пулев страховит при олимпийския си дебют

2012-08-01 16:18:12

Боксовият ас Тервел Пулев вкара единствения положителен импулс за българите в петия състезателен ден на Олимпийските игри в Лондон, след като отново останахме без медал. 

Европейският вицешампион в категория до 91 кг показа впечатляващо самочувствие и доказани умения при дебюта си на форума под петте преплетени кръга с успех над китаеца Сюансюан Ван.

Братът на континенталния първенец при професионалистите в свръхтежка категория – Кубрат Пулев, свали на два пъти съперника си на пода, макар че съдиите видяха едва 10 срещу 7 точки. 

След успеха над Ван, който трети от първенството на планетата в Баку през миналата година, Тервел среща на 1/4 финала Ямил Пералта Хара. 

21-годишният Хара е бронзов медалист от Панамериканските игри в Гуадалахара 2011. На последното световно
първенство в Баку през миналата година обаче той отпадна още в първия кръг.

Двубоят между Пулев и Хара е на 5 август. При успех българинът си гарантира най-малко бронзово отличие. 

След петия ден от Олимпийските игри петото място на единствената ни представителка по вдигане на тежести Милка Манева (до 63 кг) си остава най-челното. 

Голямата ни надежда за отличие Мария Гроздева остана извън финала  25 м пистолет в спортната стрелба. Двукратната олимпийска шампионка и рекордьорка по отличия за България от Летни игри регистрира равен седми резултат 583 точки с още две състезателки в сериите. 

След престрелка обаче българката не намери място сред осемте финалистки. Тя не успя да влезе във финала и на 

В олимпийския басейн Нина Рангелова постигна третия си национален рекорд в Лондон, но не успя да се класира за полуфиналите. Чаровната пловдивчанка е 24-та в кралската дисциплина на 100 м св. стил с време 55,52 секунди. То е с две стотни по-бързо то предния й стандарт. 

Междувременно стана ясно, че Георги Братоев запази второто си място в индивидуалната класация за най-добър разпределител във волейболния турнир. трикольорите" в английската столица. 

На първо място в тази класация е руснакът Александър Бутко с 13.50 отлични паса. 

Теодор Салпаров пък е на трета позиция в класацията за най-добър защитник. Българското либеро, което се отличи с извънземни прояви срещу поляците, има 3.14 извадени топки средно на гейм и изостава след Маркус Щорвалд (Германия), който е с 3.17. Лидерът в класирането е Даниъл Хънтър от Великобритания с 3.83 извадени топки. 

Феноменалният ни диагонал Цветан Соколов, забил невероятните 28 точки срещу поляците, е трети в класацията за най-добър изпълнител на сервис. До момента националът има четири аса. 

Иначе българи продължават да трупат актив за други държави, след като гребецът Александър Александров се класира за финала на регатата при скифьорите. 

Във втората полуфинална серия състезаващият се под флага на Азербайджан здравеняк се класира на трето място, което му дава право да участва на финала. 

Александров, който е двукратен световен шампион за младежи с екипа на България,  изпревари с голям аванс класиралите се на четвърто, пето и шесто място участници в серията.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати