20 Април 2024 г. Събота

Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?

2012-07-31 08:09:17

Атентаторът от 18 юли на летище "Бургас" може би седмица по-рано е бил на Терминал 1 на софийския аеропорт, съобщава вестник „Класа“, позовавайки се на очевидци. 

На 10 юли между 10,40 и 11,20 ч. човек със същата фигура, облекло и „оборудване“ се размотавал по подобен начин и на летище "София" – влизал и излизал през една и съща врата, без да преминава през гишетата. 

Гражданите, които са двойка съпрузи, казват, че мъжът много приличал на техен познат и затова им направил силно впечатление. 

Той бил с дълга коса и по странен начин държал чанта отпред на гърдите си, която не била закопчана и капакът й се размятал нагоре-надолу. Носел голяма черна раница на гърба и бил с бермуди, досущ като бургаския бомбаджия.

Хората са стресирани, защото смятат, че е можело да станат жертва на подобен атентат на летището в столицата, където изпращали свой близък за Лондон. 

След като видели кадрите с терориста от Бургас, направили справка, от която станало ясно, че по това време в София имало полети от и за Тел Авив. 

Междувременно БНТ съобщи, че нов запис от охранителни камери дава детайлна яснота за лицето на атентатора в Сарафово.

 

Разследващите засега не казват в кой град е засечено камикадзето и кога. Според държавната телевизия камерата е била от тези, които са монтирани от МВР в зоните за видеонаблюдение и е с добра разделителна способност.

Кадрите с образа на терориста са открити през почивните дни. В момента те се използват, за да се завърши с много голяма точност неговата снимка, която се прави по възстановяването на лицето му по време на аутопсията, описания на свидетели и записи от различни охранителни камери. 

Тази снимка първо ще бъде пусната за сравнение в базите с данни на евроатлантическите служби за сигурност, за да се провери дали лицето не е засичано около терористични организации.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати