Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Март 3
Начало arrow България arrow Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?

Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?

  Print E-mail
2012-07-31 08:09:17
източник: dnes.bg

Атентаторът от 18 юли на летище "Бургас" може би седмица по-рано е бил на Терминал 1 на софийския аеропорт, съобщава вестник „Класа“, позовавайки се на очевидци. 

На 10 юли между 10,40 и 11,20 ч. човек със същата фигура, облекло и „оборудване“ се размотавал по подобен начин и на летище "София" – влизал и излизал през една и съща врата, без да преминава през гишетата. 

Гражданите, които са двойка съпрузи, казват, че мъжът много приличал на техен познат и затова им направил силно впечатление. 

Той бил с дълга коса и по странен начин държал чанта отпред на гърдите си, която не била закопчана и капакът й се размятал нагоре-надолу. Носел голяма черна раница на гърба и бил с бермуди, досущ като бургаския бомбаджия.

Хората са стресирани, защото смятат, че е можело да станат жертва на подобен атентат на летището в столицата, където изпращали свой близък за Лондон. 

След като видели кадрите с терориста от Бургас, направили справка, от която станало ясно, че по това време в София имало полети от и за Тел Авив. 

Междувременно БНТ съобщи, че нов запис от охранителни камери дава детайлна яснота за лицето на атентатора в Сарафово.

 

Разследващите засега не казват в кой град е засечено камикадзето и кога. Според държавната телевизия камерата е била от тези, които са монтирани от МВР в зоните за видеонаблюдение и е с добра разделителна способност.

Кадрите с образа на терориста са открити през почивните дни. В момента те се използват, за да се завърши с много голяма точност неговата снимка, която се прави по възстановяването на лицето му по време на аутопсията, описания на свидетели и записи от различни охранителни камери. 

Тази снимка първо ще бъде пусната за сравнение в базите с данни на евроатлантическите служби за сигурност, за да се провери дали лицето не е засичано около терористични организации.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?