26 Април 2024 г. Петък

Кой е по-виновен за цената на тока?

2012-07-30 15:27:37

Разговор на депутата от БСП Янаки Стоилов и зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев за референдума на АЕЦ “Белене“ се превърна за пореден път в спор затова кое правителството е виновно за цената на тока.

Кампанията за референдум за АЕЦ „Белене” може да започне още в началото на следващата година. Дотогава процедурата за провеждане на допитването може да приключи, заяви Стоилов пред bTV.

 

Главчев също заяви, че допитването ще бъде проведено, но дебело подчерта, че това се случи само ако са спазени всички законови изисквания.

В петък левицата внесе в деловодството на парламента над 773 хиляди гласа за провеждане на референдум за бъдещето на ядрената енергетика в страната.

Разговорът за допитването обаче бързо прерасна в спор за вината за цената на тока. Главчев припомни думите на председателя на БСП Сергей Станишев, че решение, засягащо бъдещето на енергетиката на страната, не може да се взима при закрити врата. Станишев посочи това като един от мотивите за провеждане на реферндум.

Главчев обаче нападна левицата, като попита дали вратите на пиано бара са били широко отворени по късно доба, когато са се взимали решенията за българската енергетика.

Главчев не пожела да конкретизира дали говори за договорите, подписани при посещението на руския президент Владимир Путин в страната. Самият премиер Бойко Борисов преди време заяви, че въпросните договори за доставка на газ са подписвани “на коляно“ в нощно заведение.

Стоилов контрира, че премиерът Борисов също е променил позицията си за изграждането на АЕЦ “Белене“ след “други посещения“. Червеният депутат също не уточни за какви точно посещения става дума.

Димитър Главчев обясни, че изграждането на втора атомна централа вече не е рентабилно заради забавянето.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати