20 Април 2024 г. Събота

Бургас ще стане турски, вещае украински сайт

2012-07-28 15:13:09

Европа ще преживее сериозни катаклизми в следващите десетилетия, които ще променят сериозно границите й, пише украинският сайт "Обозревател", цитиран от ”24 часа”.

Освен чисто географски Старият континент ще се промени икономически, демографски, етнически и дори ментално заради изменението на ценностите и ориентирите.

Анализирайки всички тези тенденции, журналистите от "Обозревател" стигнали до заключението, че България също ще бъде засегната от промените и немалка част от територията й ще премине към Турция заради многобройното турско население у нас.

Журналистите са стигнали до заключението, че най-вероятно Бургас ще стане част от Южната ни съседка.

Промените на Балканите ще са съществени. Заради проблеми с мюсюлманското население най-вече във Франция Балканите да се поучат от това и да прекратят съществуването на Босна и Херцеговина.

Нея ще си я поделят Хърватия и Сърбия. За да не бъде разгневена Турция обаче, териториите, населени с албанци, ще бъдат обединени. Албания ще получи Косово и частите на Македония, населени с албанци.

Значително може да се разшири Унгария, която при добро стечение на обстоятелствата би си върнала Трансилвания от румънците, както и Северен Банат от сърбите.

Полша я чакат печални събития. Страната може да загуби земите, населени с немци - Померания и Шлезия. Германците пък вероятно ще получат Калининград от руснаците.

Към Западна Украйна ще се присъединят Подкарпатското и Люблинското воеводство. Така ще се образува държавата Галиция. Украйна ще остане и без Черновицката си област, която ще премине към Румъния.

Украйна ще се върне към границите си от XVII в. Беларус ще изчезне от картата ще се върне в рамките на някогашната съветска империя.

Румъния пък ще бъде компенсирана за отнемането й на Трансилвания с Молдова и дори части от Одеската област. Грузия ще се раздели на Западна и Източна.

Заради загубата на влияние в карабахския регион Анкара ще трябва да бъде компенсирана и най-вероятно Турция ще получи територии от България, като се простре чак до Бургас, пише в анализа си сайтът.

В заключение "Обозревател" твърди, че тези прогнози може и никога да не се сбъднат, тъй като за всички тези промени е нужно да има голямо стечение на обстоятелствата. Но вероятността през 2035 г. Европа да изглежда по този начин, все пак съществува, твърди изданието.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати