20 Април 2024 г. Събота

ГЕРБ са разбойници във властта, скочи Станишев

2012-07-28 15:11:59

Около 40 000 души се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата.

Напрежението сред привържениците на БСП се нагнети, след като стана ясно, че на пътят Габрово – Шипка е имало ограничение на движението. Привържениците на левицата привидяха в това опит за саботаж на отбелязването на 121-та годишнина от началото на социалистическото движение у нас.

”Жалка, смешна работа. Това показа какви хора ни управляват”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той непряко обвини вътрешния министър Цветан Цветанов в саботаж.

Междувременно от Агенция ”Пътна инфраструктура” обявиха, че ограниченията на пътя са били оповестени още вчера и е бил обявен обходен маршрут.

”И всички пътища да затворят ще стигнем до Бузлуджа”, категоричен бе Станишев.

По негови думи управлението на ГЕРБ може да се характеризира са с една дума – ”провал”. Председателят на БСП призова гражданите да потърсят отговорност на правителството за случващото се в страната.

”Всеки ден виждаме поразиите има – вдигането на цената на тока, вдигането на цената на зърното, а от там и на хляба. Българите живеят все по-мизерно и все по-отчаяно”, заяви Станишев.

По думите му единственият изход от ситуацията са изборите, защото този парламент е кух и изчерпан.

Станишев не пропусна да обърне внимание и на внесената вчера в деловодството на парламента подписка за референдум за бъдещето на АЕЦ ”Белене”.

Той беше видимо доволен от събраните над 773 хиляди подписа в подкрепа на допитването. Според председателя на БСП тези хора искат да се чуе мнението им и най-накрая да получат пряка демокрация.

Станишев призова левицата да работи все така отворено към хората, а да не се затваря вътре в себе си.

Червеният лидер обърна специално внимание на предстоящите през 2013 година парламентарни избори.

По думите му ГЕРБ ще направят всичко възможно да командват народа, въпреки че не се ползват с доверието му.

Той беше категоричен, че срещу БСП ще бъдат използвани всякакви средства – пари, натиск, заплахи, страх.

”Те са разбойници във властта”, отсече Станишев.

За първи път от 10 години на събора дойде и президентът /2002-2012/ Георги Първанов. Той обясни, че сега вече - след като е извън институцията, няма проблем да изразява своите ценности и идейни предпочитания.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати