18 Април 2024 г. Четвъртък

Службите си вършели работата добре, заключиха от ГЕРБ

2012-07-27 11:19:58

Службите си вършат работата добре. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след закритото заседание на парламента, на което бяха изслушани  вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на външните работи  Николай Младенов и ръководителите на специалните служби за  терористичния акт на летище Бургас.

По думите на Велчев е популизъм да се твърди, че такъв акт може да бъде предотвратен. Той припомни, че подобен вид атентати е имало и в САЩ, и във Великобритания, и в Испания, и в Русия.

От една страна, опозицията ни обвинява, че сме полицейска държава, от друга страна, искат да проверяваме всеки гражданин, който по нищо не може да се каже, че е нарушил закона, защото бил съмнителен, посочи Велчев.

Виждате, от световните агенции никой не обвинява българските служби за допуснати грешки или небрежност, изтъкна  Велчев.

В отговор на репортерски въпроси за самоличността на атентатора, Велчев каза, че всяка една информация би попречила на разкриването на хората, които са извършили и стоят зад този атентат.

След изслушването стана ясно, че по време на заседанието вицепремиерът Цветанов и депутатът от левицата Атанас Мерджанов са влезли в конфликт. Пред журналисти Атанас Мерджанов обясни, че скандалът е започнал след
негова реплика към министъра на вътрешните работи, че не трябва да настоява за парламентарен контрол, след като самият не се явява в комисия, когато го викат от опозицията.

 

Министърът беше уязвен, каза ми, че не съм внесъл нито едно  предложение по закона за НРС, а този закон не е внесен още в деловодството на парламента, разказа Мерджанов. Според него Цветанов очевидно е изпаднал в истерия.

"Човек, който не може да си сдържа нервите, се съмнявам, че може да ръководи спокойно най-отговорното ведомство, каквото е МВР", коментира депутатът.  Той уточни, че реакцията на вицепремиера е била от микрофоните на парламентарната трибуна и след това заседанието е било прекратено.

Всяко едно преекспониране на нещата вреди на бизнеса, на туризма и името на България, каза Велчев и добави, че трябва да се изнася само това, което е необходимо или може да бъде от полза на държавата.

Работим много добре с партньорските служби, подчерта след изслушването шефът на ДАНС Константин Казаков. 

Мерки за сигурността на страната се предприемат непрекъснато, посочи той. Казаков добави, че всички служители са много добре подготвени. От оперативна гледна точка си изпълняваме задълженията, поясни Казаков. Той определи като несериозни твърденията, че израелското разузнаване е "узурпирало" разследването за атентата в Бургас.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати