29 Март 2024 г. Петък

Борисов – специалист по всичко, Добрев – по нищо

2012-07-27 10:07:48

остър спор влязоха бившият енергиен министър от БСП Румен Овчаров и настоящият Делян Добрев в студиото на БНТ. След като Овчаров обясни позицията си по енергийната политика на страната, по телефона се включи Добрев, който искаше да отговори на нападките на предшественика си.

"Бойко Борисов е специалист по всичко, в това число и по атомна енергетика, тук няма никакво съмнение“, обясни саркастично Овчаров. По негови думи Добрев пък от своя страна е специалист по нищо, включително и по атомна енергетика. “Не разбира нищо“, уточни Овчаров.

Той нападна и директора на АЕЦ “Козлодуй“ Валентин Николов, който още с назначението си предизвика вълна от коментари, защото няма инженерно образование.

“Шефът на борда на директорите е специалист по царския орел в България - на 28 години“, възмути се Овчаров.

Той визира председателя на Съвета на директорите на атомната централа Марина Армутлиева, която е родена през 1984 година и е завършила специалност "Екология и опазване на околната среда" в Нов български университет, а от 2011 г. е магистър по същата специалност от Минно-геоложкия университет.

Днес Овчаров обяви, че са събрани около 700 000 подписа в подкрепа а референдум за съдбата на АЕЦ
"Белене".

По думите на бившия енергиен министър правителството на Борисов е изгонило ключови инвеститори за втората ни атомна централа с това, че от първия ден на идването си на власт са говорили против строежа на АЕЦ “Белене“.

“Спомняте си, и Дянков, и Трайков, те само това правеха. Кой е този инвеститор, който в началото на икономическата криза ще дойде да си хвърли парите в държава, която не иска да строи обекта, за който става дума", добави Овчаров.

Делян Добрев от своя страна обясни, че Овчаров в продължение на месеци повтаря по медиите теорията си за това кой министър от какво разбира.

“Опазил ме Господ да съм специалист по това, по което г-н Овчаров беше специалист като беше министър. Всички помним защо г-н Овчаров беше сменен от своите собствени другари и след какъв скандал“, на свой ред нападна Добрев.

Той не пропусна да отбележи, че е доста голям песимист по отношение на това колко Овчаров разбира от финансови модели и икономическа обоснованост на определени проекти.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати