29 Март 2024 г. Петък

Граждани търсят отговорност за закъснялото решение с лифовете на Витоша

2012-07-25 05:27:45
Защо решението на проблема с лифтовете на Витоша идва едва сега - с осем месеца закъснение, и кой ще поеме отговорност за това?" Това са част от въпросите в писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и общината, които граждани на София ще връчат в сряда - 25 юли, в 18.15 на "Московска" 33.  

Инициативата се случва в деня, в който в парламента се гласува на второ четене Закона за горите. В него ще влезе и текст, който ще позволи подмяната на действащите лифтове в планината над София. Преди две седмици, след среща на столичния кмет с представители на фирма "Витоша ски" - собственик на лифтовете, най-накрая се постигна съгласие въжените съоръжения да бъдат пуснати най-късно в началото на август.

Гражданите ще искат още отговор каква ще бъде компенсацията за столичани за пропуснатите ползи от несъстоялия се ски сезон в "ЗаВитоша"законодателни промени", за да може стопанинът да изпълни задълженията си?

4. Ще се потърси ли отговорност от служителите на Столичната общинска агенция по приватизация за изготвения договор за приватизация на "Въжени линии" ЕАД, за който бе потвърдено, че не гарантира в достатъчна степен обществения интерес?

5. Какви са възможностите този договор да бъде преразгледан и има ли политическа воля за трайното решаване на проблемите, породени от тази недалновидна приватизация?

6. Какви действия смятате да предпримете и каква стратегия имате, за да се подобри трайно достъпът на граждани до планината Витоша?

7. Какви превантивни мерки за осигуряване достъп до планината на данъкоплатците подготвя Столична община в случай, че операторът на лифтовете за пореден път не изпълни ангажиментите си и съоръженията бъдат напълно или частично спрени?

Общество и ние в частност очакваме вашите ангажирани отговори на повдигнатите въпроси.
Предварително заявяваме нашата готовност да се срещнем с представители на различните политически партии от СОС, както и с Кмета на Столична община, за да обсъдим поставените проблеми и да участваме в конструктивен диалог по темата."
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати