26 Април 2024 г. Петък

29 години затвор за четирима от "чуковете" на Таки

2012-07-23 12:56:18

Общо 29 години затвор за четирима от групата на Таки, постанови Софийски градски съд. Братовчедът на Любо Чука - Любомир Костадинов отива зад решетките за осем години. Толкова получи и Цветан Миленов. Година по-малко ще лежи Асен Китанов. На 6 години затвор бе осъден Илия Илиев.

Те бяха признати за виновни заради това, че в периода януари 2008 г. - 31 май 2009 г. са участвали в организирана престъпна група, разпространявала високорискови наркотични вещества - хероин и кокаин на територията на София.

Четиримата бяха оправдани по повдигнатите им обвинения за нанесени леки и средни телесни повреди по особено жесток за пострадалите начин.

Изцяло оправдателна присъда получи Владимир Иванов. Васил Бекиров и Васил Христов бяха оправдани по обвинението за участие в групата за търговия с дрога. Първият обаче получи тригодишна условна присъда за нанесени средни и леки телесни повреди на други лица, а Васил Христов бе осъден на една година условно за притежанието на 380 гр кокаин.

Близо два часа бяха необходими на съдия Христинка Колева, за да прочете присъдата, събрана в 26 страници.

По традиция в Съдебната палата дойдоха 60-тина привърженици на ПФК „Левски", които оказаха морална подкрепа на Любо Младежа, който е член на фен-клуба на отбора от „Герена". Около час преди да бъде произнесена присъдата от Съдебна охрана се погрижиха да ограничат достъпа на медиите до подсъдимите - Асен Китанов и Любомир Костадинов, които и в момента са задържани под стража. Това стана по познатия вече начин с пейки и въжета.

Съдия Колева потвърди мерките „задържане под стража" на Любомир Костадинов и Асен Китанов, както и домашния арест на Цветан Миленов. Владимир Иванов остава с мярка „подписка", мярката на Васил Бекиров се изменя от „домашен арест" в „подписка", а тази на Илия Илиев от „подписка" в „домашен арест". Васил Христов продължава да е с мярка „подписка". 
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

След като Любо Младежа беше изведен от залата, той получиуверението на сините фенове, че ще го подкрепят до край и няма да го оставят. Иван Филипов, който представляваше феновете от фен клуба „София-Запад" заяви, че застават „плътно зад Любо, докато справедливостта не възтържествува".

Симеон Арнаудов също не намира обяснение за случилото се в съдебна зала. Според него присъдата е „твърде жестока", тъй като са отсъдени осем години затвор при максимално предвидени от закона - 10 за това обвинение. „Този човек е пример за обществото (Любомир Костадинов -б.р.). Той е неосъждан, висшист е няма дори и глоба за паркинг",заяви Андонов и припомни, че именно Костадинов е билинициатор за разпъването в „сектор Б" на знаме „Не на дрогата".
Андонов изрази съжаление, че Жалко е, че не можахте да разберете истината. Делото беше нарочно засекретено, защото има наложен натиск на много високо ниво".
„Срещу Любо има жестока репресия, съсипват му живота",
коментира още синият фен. 

Припомняме, седем души от т. нар. „Банда на Чуковете" са на съд за побой, телесни повреди и трафик на дрога. От самото начало делото е секретно и се води при закрити врата. Въпреки това, преди всяко заседание приятели на подсъдимите „обсаждаха" мястото пред съдебната зала.

Според обвинението, организатор на групата, разбита през 2009 година, е намиращия се в затвор в Дубай Христофорос Аманатидис - Таки, който чака решението на местни власти, по искането на главния прокурор Борис Велчев, да бъде екстардиран и съден в България за наркотрафик.

През 2011 г. делото влезе в Софийския градски съд с обвинение срещу седем души от групата с основни действащи лицаЛюбомир Костадинов - Младежа, Цветомир Миленов - Църи и Асен Китанов - Психото. В схемата са още Илия Илиев, Владимир Иванов, Васил Бекиров и Васил Христов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати