19 Март 2024 г. Вторник

ДСБ пак ще прави "бойкот" на вота

2012-07-23 12:52:55

ДСБ няма да участва при гласуването на вота на недоверие към кабинета "Борисов", обясниха от централата на тъмносините. Няма да бъдем в пленарна зала, за да не поддържаме кворума, обясни зам.-председателят на партията Радан Кънев.

В четвъртък БСП и ДПС внесоха вот на недоверие срещу правителство заради несправяне с вътрешната сигурност. Причина беше докладът на Брюксел за напредъка на страната ни с реформите. Там се посочват продължаващите проблеми с организираната престъпност.

Още в началото на дебатите в пленарна зала чрез декларация депутатите от ДСБ ще призоват много мотивирано партньорите си от СДС в ПГ на Синята коалиция също да се включат към своеобразния "бойкот".

Решението да напуснем пленарната зала не е индиректна подкрепа за ГЕРБ, такава не може да има към политика, която се е провалила, категоричен беше той.

ДСБ повтарят вече отигран сценарии – при вота на недоверие, който отново беше срещу вътрешния министър Цветан Цветанов през юни 2011 година, от Синята коалиция отново напуснаха залата като “бойкот“. И тогава те категорично отрекоха, че това е индиректна подкрепа за ГЕРБ.

Според ДСБ двете последователни правителства, критикувани в доклада на Европейската комисия по правосъдие и вътрешен ред, са вкарали мафията в ЕС, а не българските граждани в Европа.

Няма да участваме във вота и защото смятаме, че национално съгласие, което е необходимо за справяне с тежките констатации в доклада, в 41-то Народно събрание няма, подчерта Кънев.

По думите му този вот е необходим на БСП, за да критикува ГЕРБ, и на ГЕРБ, за да прехвърли отговорността върху социалистите и тройната коалиция. Кое управление от двете е по-лошо е тяхна работа, ние няма да участваме, отбеляза Петър Москов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати