24 Април 2024 г. Сряда

Кунева се притесни, ако хора с купени дипломи ни пазят от терористи

2012-07-20 07:33:24

"Атентатът ни кара да си дадем сметка за нещата, които не се случват в сигурността на страната. Станахме свидетели на престъпление срещу държавата. Какво ще се случи, ако хора с купени дипломи ни пазят от терористите".

Това каза председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по време на среща с жители на Първомай вчера вечерта.

"Днес крадат гласове, но утре всички зависим от хората, които по този начин са влезли във властта". Изказването бе направено по повод приетия на първо четене с гласовете на ГЕРБ и на РЗС закон "Анти-Кунева", който може дапопречи на явяването на изборите на "Движение България на гражданите"..

Кунева нарече "тежко предизвикателство към съдбата""Не искам и един купен глас, не са ми нужни готови победи, не искам свирени мачове, няма да съм ничий джоб, независимо колко пари имаме, по-добре пет лева от честен източник, отколкото милиони от олигарсите, стига с тази нечестност!"

В тази  връзка председателят на "Движение България на гражданите" посочи, че за зла участ на председателя на Правната комисия Искра Фидосова, стана ясно, че бизнесменът, уличил арестувания за подкуп депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, вече е замесил и името на Фидосова в престъпната схема.

Припомняме, вчера Фидосова категорично отрече да има нещо общо. 

 

Първият български еврокомисар коментира и изводите от Доклада на Брюксел за случващото се в правосъдието и вътрешния ред. Тя цитира данни от Доклада на комисията, според които 12 престъпни групировки в България имат оборот от 1,8 млрд. евро на година. По думите й, малките и средни предприятия са задушени от корупция, като липсва "подадената ръка от страна на държавата".

В Първомай Меглена Кунева обърна специално внимание наголемия размер на битовата престъпност в по-малките населени места и подчерта необходимостта от превръщането в приоритет на борбата с нея. "Ако има сива икономика, корупция, престъпност, лоша съдебна система, то младите хора ще напускат страната", заключи Кунева.

Меглена Кунева, секретарят на "Движение България на гражданите" Калин Томов и Димитър Танев, член на Националния съвет на партията, представиха членовете на опорния екип в Първомай. Начело на движението в града е директорът на Професионалната гимназия по селско стопанство Росица Генова. В екипа са още общинският съветник Георги Начев, рентгенолога Людмила Димитрова и Александър Алексиев, студент по икономика.
Днес Меглена Кунева и представители на "Движение България на гражданите" ще посетят Калояново и Хисаря.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати