20 Април 2024 г. Събота

Камикадзето бил поне 4 дни в България

2012-07-19 15:35:53

МВР разполага с данни, че атентаторът камикадзе, който взриви автобус на летището в Бургас, е стоял в България не по-малко от 4 и не повече от 7 дни. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на брифинг на летището в Бургас.

"Не можем да изключим възможността за логистична подкрепа, оказана от българска територия", коментира МВР шефът.

Той припомни, че мъжът камикадзе е бил с фалшиви документи в България. По думите на Цветанов атентаторът е мъж на около 36 години.

Мъжът камикадзе по никакъв начин не е могъл да предизвика съмнения на територията на летищния комплекс. Влязъл е с голяма раница на гърба, не се е различавал от останалите туристи, разясни Цветанов.

Той призова гражданите, които имат информация или познават мъжа камикадзе, да се обадят в най-близкото поделение на полицията.

В момента се извършва ДНК експертиза на останките от тялото му, каза вътрешният министър и добави, че такава процедура се прави и на загиналите на място при взрива. 

"В момента огледите продължават и се надявам до 14 часа днес да приключат, а към 18 часа летището да бъде отворено и полетите да бъдат възстановени", посочи министърът.

Всички пострадали при атентата вчера са транспортирани и са кацнали на летището в Тел Авив. 

Мерките за сигурност са повишени навсякъде. От сутринта е имало два обезпокоителни сигнала от граждани - единият за летище Варна, а другият за курорта "Златни пясъци".

"Всичко е проверено щателно, на летището във Варна се е оказал ненаблюдаван багаж с бутилка глюкоза. Към момента не са необходими допълнителни сили, справяме се с ресурса, с който разполагаме", каза Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати