24 Април 2024 г. Сряда

Камикадзе взривил автобуса в Бургас

2012-07-19 05:53:40

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището. В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

 

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба. 

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати