27 Април 2024 г. Събота

Хората пълзяха от взривения автобус. Ужасна гледка!

2012-07-19 05:14:14

"Сложихме си чантите в багажника на рейса, но след няколко минути имаше взрив и всичко бе погълнато от пламъци".

Това разказва ужасената израелска пътничка на име Шоши, която е била във взривения автобус на Летище "Бургас", но е успяла да се свърже с израелското радио "Войс ъф Израел".

"Хората, които оцеляха, излязоха през прозорците и се опитваха да прескачат телата, рейсът беше разрушен и от двете страни", разказва още Шоши.

 


Тъй като прозореца на колата ми беше свален, от взривната вълна все едно някой ме натисна в гърдите. Аз бях в автомобила, защото още не бяха кацнали хората, които чаках. Ранените, които видях, бяха от автобуса. Ако е имало хора покрай автобуса, ударната вълна явно ги е помела по настрани. Имаше доста изпочупени таксита", разказа Даниел.

"Беше страшно, много страшно. След силния гръм се появи огромен черен облак над летището. Помислихме си, че се е запалил някакъв самолет. После видяхме, че на такситата които бяха на 100 метра от взрива, имаше парчета плът и кръв. До автобуса, който явно беше взривен, имаше още един автобус, който гореше. От взривната вълна също бяха изпочупени прозорци на таксиметрови коли", разказва пред БНТ и Людмила Христова, видяла с очите си експлозията.

"Туристите викаха, крещяха, молеха се за помощ на различни езици. Трепереха от ужас, ридаеха", допълни шокиращия си разказ тя.

До този час потвърдените жертви на терора в Бургас са шестима, като голямо мнозинство от тях са израелци, потвърди говорител на израелското външно министерство.

Пол Хиршсон посочи, че идентификацията на жертвите все още не е приключила от българите и че израелците дори все още не са я започнали. После ще бъдат уведомени семействата на убитите.

Говорителят поясни, че ранените ще бъдат репатрирани в Израел, но не можа да предостави подробности кога първите самолети с ранените ще напуснат България.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати