25 Април 2024 г. Четвъртък

Министърът на отбраната на Сирия и зетят на Асад бяха убити при атентат

2012-07-18 12:58:21
Терористичен взрив е избухнал до сграда в централен Дамаск, докато вътре е течала среща между правителствени министри и други официални лица, съобщи държавната сирийска телевизия, цитирана от "Ройтерс".

Сред загиналите е министърът на отбраната Дауд Раджа, съобщава правителствената телевизия. Загинал е и зетят на президента Асеф Шаукат, който заемаше ръководен пост в тайните служби на страната.

По информация на "Ройтерс" самоубиецът е работил като телохранител в сградата. Във Facebook ислямистката групировка "Лиуа ал ислям" пое отговорност за атентата.

Вътрешният министър на Сирия и е бил ранен при експлозията.

Коресподнетът на "Ал Маядин" в Дамаск съобщава, че взривът е избухнал във вътрешността на сградата. Местни жители съобщават, че не са чули силен взрив, но изведнъж кварталът се напълнил със сили за сигурност.

Ранените са били откарани в болница "Шами", която веднага е била отцепена от Републиканската стража, твърдят местни активисти по телефона.

Ливанският телевизионен канал "Ал Маядин" съобщава, че има загинали, включително и високопоставени служители от силите за сигурност.

Днес също бе съобщено за двама сирийски генерали, които са успели да преминат границата с Турция.

По-рано днес казарми на сирийската армия, намиращи се на метри от президентския дворец, са били обстреляни в западния квартал Думар.

Държавната телевизия съобщава за "въоръжени нашественици", които са проникнали дълбоко в жилищните квартали на сирийската столица. Те са предимно въоръжени с малокалибрени оръжия и гранатомети. Правителствените сили ги обстрелват с противовъздушни оръдия и тежки кратечници.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати