26 Април 2024 г. Петък

Багата: Знам кой ме нападна, но това не беше Дъмпела

2012-07-16 04:48:31

"Помня всичко от вечерта. Разказал съм на разследващите органи какво се е случило, но в момента тече разследване", обяви в предаването на bTV "Нека говорят" ММА боецът Благой Иванов – Багата, който се възстановява след тежко нападение, което едва не отне живота му.

Багата бе категоричен, че знае кой е нападателят му, но това не е соченият първоначално за извършител Даниел Стефанов  - Дъмпела. Спортистът обаче категорично отказа да назове името на нападателя си.

Самбистът и адвокатката му Екатерина Димитрова бяха категорични, че боецът не е получавал пари за да даде тези показания пред разследващите.

"Не е имало момент, в който да губя надежда. Сили ми даваше любовта на моето семейство, на приятелите, които бяха пред Пирогов и на феновете от цял свят, които се молеха за мен", заяви развълнуваният боец.

Той заяви, че смята да тренира пак и ще се върне отново на ринга.

"Завръщането ми в спорта е основната цел засега. Аз вярвам, че ще успея да се върна, даже и по-силен", продължи световният шампион по бойно самбо. Той призна, че при престоя си в болницата е отслабнал 35 килограма.

 

"Съжалявам за тревогите, които създадох на моето семейство и на всички, които ме обичат. Отново ще се върна на върха", завърши Благой Иванов.

Dnes.bg припомня, че Багата беше намушкан с нож в края на февруари в нощно заведение в центъра на София.

Той беше прободен под мишницата, но раната му бе дълбока и стигаше до сърцето. Самбистът беше дълго време в критично състояние в "Пирогов" и лекарите не даваха гаранции за живота му.

В края на май Багата беше изписан от болницата и за първи път даде показания за случилото се с него.

Според показаният на Благой Иванов, които бяха цитирани в медиите, той е бил намушкан от Иво Чобанов, познат в ънърграунд средите с прякора Пилето. На този етап срещу него обаче няма официално обвинение.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати